Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Φύλακας ο Άγγελός μου....
Από μικρή είχα (και έχω) την εντύπωση πως έχουμε “Φύλακες Αγγέλους” να μας προσέχουν. Είτε αυτοί είναι εδώ στη Γη και βρίσκονται ανάμεσα σε αγαπημένα και κοντινά μας πρόσωπα είτε δεν έχουν το πρόσωπο γνωστών μας προσώπων αλλά είναι πάντα δίπλα μας σε πνευματικό επίπεδο.
 
Εγώ θυμάμαι από μικρή που η γιαγιά μου, μου είχε πει μια ιστορία για τους Αγγέλους. Ότι όλοι έχουμε έναν Φύλακα δίπλα μας, να προσέχει όλες μας τις κινήσεις και να μας προστατεύει. «Δεν έχει τύχει να σκοντάψεις ποτέ και να νιώθεις πως κάτι σε κράτησε όρθια και δεν έπεσες;», μου χε πεί χαρακτηριστικά. Και τότε το σκέφτηκα και διαπίστωσα πως όντως συμβαίνει . «Είναι ο Άγγελός σου που σε προσέχει....».
«Και όταν πέφτω;», την ρώτησα.
«Τότε ο Άγγελός σου κοίταξε για μια στιγμή αλλού και δεν πρόλαβε να σε πιάσει. Αλλά θα κάνει τα πάντα για να γίνεις καλά. Και δεν χτυπάς και τόσο όταν πέφτεις έτσι δεν είναι;».

«Και τα παιδάκια που πεθαίνουν;» την είχα ρωτήσει.
Μου είχε δώσει τότε μια απάντηση που δεν την είχα πολυκαταλάβει γιατί ήμουν μικρή. Μου την εξήγησε όμως όσο πιο πολύ μπορούσε. Σήμερα πλέον, έχοντας φτάσει 20 χρονών, έχω καταλάβει πως : «Προστατεύει πάντα, εκτός αν δεν του επιτραπεί. Όταν δηλαδή, υπάρχει κάρμα, που σημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει πρέπει να συμβεί για κάποιον λόγο. Π.χ. όταν τα παιδιά πεθαίνουν πρόωρα, αυτός είναι ο προορισμός τους, δηλαδή, δεν χρειάζεται να συνεχίσουν τη ζωή τους στη Γη. Μπορούν να εξελιχθούν καλύτερα και γρηγορότερα στον πνευματικό κόσμο»...

Πολλές φορές και εγώ η ίδια νιώθω την ανάγκη να προστατέψω τον μικρό μου Άγγελο, την μικρή μου αδερφή. Προσπαθώ να είμαι δίπλα της, σε δύσκολες φάσεις της ζωής της και να βασίζεται πάνω μου στο οτιδήποτε. Ξέρω ότι δεν μπορώ να είμαι μέσα στο μυαλό της και να γνωρίζω την κάθε της σκέψη, αλλά την γνωρίζω καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου και έχω την ανάγκη να κάνω τα πάντα γι αυτήν. Σαν τον προσωποποιημένο μου άγγελο που ήρθε σε μικρή μορφή για να μπορώ να ανταποδώσω τη χάρη για όλη τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει ο δικός μου Άγγελος....

Ίσως να μου έχει μείνει από τότε αλλά πιστεύω πως έχω έναν Άγγελο δίπλα μου να με προστατεύει. Να προσέχει την κάθε μου κίνηση και να με βοηθά να ξεπερνώ πράγματα και να βλέπω μπροστά. Να είναι δίπλα μου σε κάθε επιτυχία και γενικά πιστεύω πως με έχει βοηθήσει να φτάσω εδώ που έφτασα σήμερα.
Και όταν χάνεις αγαπημένα σου πρόσωπα, δε νιώθεις πώς είναι δίπλα σου συχνά; Πολλές φορές ανακαλείς σε αυτά για βοήθεια σε μια δύσκολη φάση της ζωής σου. Δεν ξέρεις αν όντως μπορούν να σε βοηθήσουν αλλά αισθάνεσαι καλύτερα έστω και νομίζοντας ότι είναι εκεί.
Από τότε που έχω χάσει δύο κοντινά μου πρόσωπα νιώθω ότι είναι δίπλα μου. Ότι με προσέχουν ή και να λένε στον Άγγελό μου πώς να προσέχει....ή και να με προσέχουν και οι ίδιοι κάποιες φορές....

“...Εκτός αυτών, ο Φύλακας Αγγελος γράφει και το βιβλίο της ψυχής, την οποία προστατεύει, δηλαδή, καταγράφει όλα όσα ζει αυτή η ψυχή, κατά τη διάρκεια της ενσάρκωσής της στη Γη... Πριν η ψυχή παρουσιαστεί μετά το γήινο θάνατό της, μπροστά στην καρμική επιτροπή, ο Φύλακας Άγγελος έχει ήδη παραδώσει το βιβλίο σε αυτήν. ”, διάβασα κάπου. Ξέρει τι περνάμε και πόση αντοχή βάζουμε σε κάθε τι. Και ακόμα και αν έχουμε αποτυχίες, μας προετοιμάζει για κάτι πιο «μεγάλο». Έτσι πιστεύω & δεν μπορώ να σταματήσω να πιστεύω ότι τον έχω να με προσέχει....
Σε ευχαριστώ για όλα....Και πες τους ότι τους Αγαπώ πολύ & μου λείπουν....*Σαν σκοπό έχει, να συνοδεύει τη ψυχή από την αρχή της ενσάρκωσής της, μέχρι που θα αφήσει και πάλι το γήινο περίβλημα, μέχρι δηλαδή να πεθάνει.
*Ο Φύλακας Άγγελος έχει την εντολή να εμπνέει το πνεύμα και την ψυχή και να την προστατεύει από αρνητικές επιρροές. Να τη βοηθάει να ξανασκεφτεί πράξεις που δεν προάγουν την εξέλιξή της, λέξεις που ειπώθηκαν και είχαν αρνητικό χαρακτήρα και γενικά φροντίζει να τη συνοδεύει στον δρόμο της πνευματικής εξέλιξης.
*Όταν μια ψυχή ενσαρκώνεται, τη συνοδεύει πάντα ο Φύλακας Άγγελος, ο Πνευματικός Δάσκαλος και ο Πνευματικός Οδηγός.
*Ο Φύλακας Άγγελος επιτελεί μία δύσκολη εργασία. Σκεφθείτε ένα παιδί που είναι έτοιμο να καεί από ζεματιστό νερό ή βάζει το χεράκι του σε μία πόρτα που είναι έτοιμη να κλείσει ή έναν εργάτη, που κινδυνεύει να χάσει το χέρι του σε ένα μηχάνημα ή έναν άνθρωπο που πεθαίνει σε μία πυρκαγιά. Ο Φύλακας Άγγελος πρέπει μέσα σε δευτερόλεπτα να προσπαθήσει για τη σωτηρία τους. Προσπαθεί πάντα να αποτρέψει το δυστύχημα.
*Εάν δεν υπήρχαν οι Φύλακες Άγγελοι που διαβάζουν την παραμικρή σκέψη των ανθρώπων και γνωρίζουν το κάθε βήμα που ετοιμάζονται να κάνουν, όλοι θα βρισκόντουσαν ήδη στον Πνευματικό Κόσμο.
*Κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να πιστεύει ότι είναι μόνος. Δεν είναι ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς παρακολούθηση.
*Οι Φύλακες Άγγελοι συνοδεύουν τους ανθρώπους σε κάθε τους βήμα και προσπαθούν να τους προειδοποιήσουν, αλλά, δυστυχώς, σπανίως ακούνε τις συμβουλές τους και σέβονται τις προσπάθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου