Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Κουράστηκα...




Αποφάσισες μετά από 3 ολόκληρες μέρες να απαντήσεις στο μήνυμα που σου έστειλα για «Χρόνια Πολλά»;

Είσαι το λιγότερο τραγικός. Και να μπορεί να έχω αισθήματα αλλά δεν σημαίνει πως θα πατάς πάνω σε αυτά και θα το εκμεταλλεύεσαι και να απαντάς 3 μέρες μετά στο μήνυμα και όλα να περιμένεις να είναι μέλι-γάλα. Απλά μην το κάνεις!

Από χθες που είδα πως ήρθε το μήνυμα πραγματικά έχω πάρα πολλά νεύρα μαζί σου. Και δεν ξέρω που να τα ξεσπάσω. Ούτε φίλοι δεν μπορούμε να θεωρηθούμε και δεν ξέρω πώς μπορούσα να πιστεύω κάτι τέτοιο. Βέβαια, δεν το πίστεψα ποτέ απλά θα καταλήξουμε πάλι όπως πέρυσι. Και το ξέρω, το νιώθω, το βλέπω!

Απλά, γαμώτο σου, μπορούσες να φερθείς καλύτερα. Πολύ καλύτερα. Σε μένα. Που δεν σου έκανα τίποτα. Και αν έκανα θεωρώ πως δεν ήταν το ίδιο με τον τρόπο που φέρθηκες (γενικά) εσύ. Και δεν ξέρω γιατί ξεσπάω τώρα έτσι. Απλά ίσως συνειδητοποιώ πως εγώ έδωσα τα πάντα και προσπάθησα παραπάνω από εσένα. Και αυτό δεν μπορείς να το αρνηθείς. 

Και ναι, το είχες ξεκαθαρίσει από την αρχή γι’ αυτή τη σχέση, το γνωρίζω, αλλά δεν σημαίνει πως ήταν σωστό να προσπαθώ εγώ περισσότερο από εσένα. Και όσο και να σε δικαιολογώ, νομίζω κουράστηκα να το κάνω. 

Είναι καιρός να δικαιολογήσω και τον εαυτό μου για μια φορά, δε νομίζεις; Ξέρω ότι σου φέρθηκα πολύ καλύτερα σε σχέση με το πως μου φέρθηκες εσύ, ξέρω πως είμαι καλά με τον εαυτό μου και δεν μπορώ να ρίχνω σε μένα τις ευθύνες για πολλά πράγματα και εν τέλει, ίσως να μην σου άξιζα κιόλας. 

«δεν ξέρω αν φεύγεις, τώρα, για το λίγο μου
ή αν αυτό που νιώθω ήταν πολύ για σένα»
που λένε και οι Πυξ Λαξ (που ακούγαμε στο αυτοκίνητό σου). Αλλά πιστεύω πως σου έδωσα πολλά. Και εσύ μου έδωσες δεν μπορώ να διαφωνήσω σ’ αυτό. Απλά δεν ήμασταν διατεθειμένοι να δώσουμε το ίδιο. Ίσως για σένα, να είναι κάποια άλλη αυτή στην οποία θα κάνεις την μεγάλη προσπάθεια και θα δώσεις ότι έχεις. Και όχι εγώ. Για μένα όμως ήσουν εσύ. Και το ξέρω πως θα είναι δύσκολο να ανοιχτώ στον επόμενο όπως ανοίχτηκα σε σένα. Αλλά ο χρόνος θα δείξει.

Να ξέρεις δεν σου κρατάω κακία. Ποτέ δεν θα μπορούσα. Απλά παράπονο... Ένα παράπονο που ήθελα να βγάλω από μέσα μου. Κάτι που καταπιέζω τον εαυτό μου να καταπίνει τόσο καιρό...

Και είναι που τα βάζω με μένα. Κάτι τέτοιες ώρες. Που μετά από όλα αυτά εγώ συνεχίζω εκεί. Να είμαι αδύναμη μπροστά σου. Να το παίζω δυνατή και πως όλα είναι καλά αλλά ξέρω πως μέσα μου γίνομαι χίλια κομμάτια και θρυμματίζομαι.Αλλά σ' αγαπώ και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να το ξεπεράσω αυτό ποτέ.  Όσο θυμωμένη και να μαι. Με σένα....με μένα...

6 σχόλια:

  1. "Απλά ίσως συνειδητοποιώ πως εγώ έδωσα τα πάντα και προσπάθησα παραπάνω από εσένα." αυτά είναι τα δύσκολα κορίτσι...και δυστυχώς πονάει

    Γενικότερα, πάντως, πέρα από σένα, πέρα από εκείνον, πέρα από εμένα ή τις φίλες μου, ένα κοινωνικό σχόλιο αν το θες, θεωρώ τη συγκεκριμένη συμπεριφορά τη πιο γαϊδουρινή του είδους της. Όταν κάποιος σου εύχεται χρόνια πολλά τι πιο απλό απ' το να απαντήσεις ένα γαμημένο "ευχαριστώ";
    Δεν χρειάζεται καν να είσαι θερμός στην απάντηση, αρκεί και μια ψυχρή, τυπική ευγένεια -κι ας πονέσει ο άλλος που έχει συναισθήματα για σένα..
    Και όχι, δικαιολογημένη καθυστέρηση πέραν των 24ων ωρών για ένα ευχαριστήριο μήνυμα δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πονάει. Πονάει δεν λες τίποτα. Αλλά πλέον με έχει πιάσει το πείσμα μου. Πονάει για μένα, ότι δεν βρίσκω ανταπόκριση σε αυτά που δίνω. Δίνεις τα πάντα και ο άλλος βρίσκει τον τρόπο του να σε πατήσει. Αντί να σου πει ευχαριστώ ή να σου δώσει και αυτός.
      Πες τα ρε Λιζάκι. Και άντε το δέχομαι ότι δεν απάντησε εκείνη τη μέρα, αλλά ούτε την επόμενη; Δηλαδή τόσο απασχολημένος ήταν; Που δεν προλάβαινε να απαντήσει σε ένα κωλο-μήνυμα;
      ΠΡοφανώς και το ξέχασε ή προφανώς και δεν ήθελε να απαντήσει καν.
      Αλλά μετά θα γίνω εγώ η κακιά αν κάνω τα ίδια όταν θα μου ξαναστείλει; :P

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι γλυκιά μου, από ένα σημείο και μετά θυμώνεις με τον εαυτό σου κι αυτό πονάει όσο τίποτε άλλο...

      Ακριβώς..μια μέρα μπορώ να το καταλάβω -μεταξύ μας δεν μπορώ, αλλά γάμησε το, δεν δίνεις σημασία- πάνω από μια μέρα όμως δείχνει ότι ο άλλος σ' έχει συνδέσει με Κάιρο. Πόσο μάλλον στο κινητό που αν δεν είναι κλειστό(μπαταρία ή σήμα) σημαίνει ότι 100% το έχει δει. Και εννοείται ότι δεν εννοούμε μόνο αισθηματικού ενδιαφέροντος παραλήπτες. Γιατί και ο άγνωστος στο δρόμο να σου πει χρόνια πολλά, ένα ευχαριστώ θα το απαντήσεις!

      Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές σε προκαλούν να πέσεις στο επίπεδό τους :Ρ

      Διαγραφή
    3. Ισχύει. Και όσο εγωιστικό και να ακούγεται πιστεύω πως αξίζω τουλάχιστον μια καλύτερη συμπεριφορά!

      Χαχα...και αν πω ότι έκανα το ίδιο πράγμα όταν έστειλε στη γιορτή μου; Περισσότερο από πείσμα και για να του δείξω πόσο άσχημο είναι να σε γράφει ο άλλος και να σου απαντάει τόσες μέρες μετά. Αν και μεταξύ μας πιστεύω πως χέστηκε κιολας :P

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι καθόλου εγωιστικό! Ο κάθε άνθρωπος αξίζει σεβασμό και μια ευγενική συμπεριφορά.

      Αυτό είναι το θέμα ρε συ, πέφτεις στο επίπεδο του άλλου και βλέπεις δεν ιδρώνει το αυτί του καν
      είναι αυτό που λένε "εγώ σ' αγαπούσα κι εσύ μ' αγαπούτσες μπλε" χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :Ρ

      Διαγραφή
    5. Αχαχαχαχαχχα αυτο ακριβως.... Για το γαμώτο του εγωισμου που σου χει απομεινει κανεις ότι κανεις :p

      Διαγραφή