Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μία στιγμή, πολύ αγάπη!




Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου προσφέρει το συναίσθημα που θα σου προσφέρει ένα σκυλάκι- ένα γατάκι- ένα ζωάκι γενικότερα.

Καθώς καθάριζα το σπίτι σήμερα, άκουσα ένα σκυλάκι να γαβγίζει έξω από το παράθυρό μου. Βγήκα έξω με λίγο νεράκι και όσο παριζάκι είχα και ενώ «καθάρισε» στο άψε-σβήσε το παριζάκι, το νεράκι ούτε που το ακούμπησε. Πράγμα που μου έκανε εντύπωση. 

Ύστερα πλησίασα τη μικρή ψυχούλα για να τη χαϊδέψω και αυτή δέχτηκε αμέσως. Επίσης παρατήρησα πως φορούσε κολάρο αλλά δεν έγραφε επάνω τίποτα. Απλά κατάλαβα πως από κάπου είναι.

Δεν πέρασε ένα μισάωρο και βγήκε από ένα διπλανό σπίτι το αφεντικό του και έμαθα πως την λένε «Λένα». 

Την πήρε και έφυγαν. 

Αυτό το μισάωρο που πέρασα με το σκύλο και αυτό που χωρίς δεύτερη σκέψη βγήκα έξω για να το ταΐσω και να του δώσω νερό μου δείχνει κάθε φορά πόσο πολύ αγαπώ τα σκυλιά. Έχω μια λατρεία και αυτό γιατί μου προσφέρουν συναισθήματα που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μου τα προσφέρει. 

Το συγκεκριμένο σκυλάκι, έστω για το χρόνο που πέρασα μαζί του μου προσέφερε τέτοια ηρεμία και γαλήνη. Με έκανε να νιώσω ξεκούραστη & πως όλα μου τα προβλήματα και το άγχος δεν είναι εκεί. 

Πιστεύω πως μόνο όταν αποκτήσω δικό μου σκύλο θα νιώσω ολοκληρωμένη ως άνθρωπος.

Να αγαπάτε και να φροντίζετε τα ζωάκια σας όσοι έχετε. 

Και όλοι πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τα ζώα. Γιατί αυτά μόνο αγάπη έχουν να μας προσφέρουν.

6 σχόλια:

  1. Πραγματικά, το να έχεις κατοικίδιο είναι μια ασύγκριτη εμπειρία! Θέλει μεγάλη υπευθυνότητα, βέβαια, γιατί το ζωάκι δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θέλεις να αναλάβεις την ευθύνη γι' αυτή τη ζωούλα(και φυσικά ότι είσαι έτοιμος να διαχειριστείς όλες τις ζημιές που θα κάνει). Όχι σαν κάτι μαλάκες -με όλη τη σημασία της λέξης- που παίρνουν ένα ζωάκι και μετά το βαριούνται και το πετάνε στο δρόμο! Αν, όμως, είσαι έτοιμος να αποκτήσεις το δικό σου κατοικίδιο, δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα απ' το να γυρνάς στο σπίτι και να σε περιμένει το κατοικίδιό σου ζητώντας από εσένα μόνο φαγητό και χάδια. Ακόμη και οι γάτες, που είναι πολύ ανεξάρτητες και συχνά ιδιοτελείς, χαρίζουν άπειρη αγάπη στο αφεντικό τους.
    Έχω μεγαλώσει με ζώα γύρω μου και ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς κατοικίδιο <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχ και είσαι τόσο μα τόσο τυχερή. Εγώ ζητάω σαν τρελή να αποκτήσω ένα σκυλάκι εδώ και χρόνια και έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές τι ευθύνη είναι και πόσο πρέπει να το προσέχω.

      Εννοείται πως αναλαμβάνεις μια ευθύνη.. Δεν είναι παιχνίδι και αυτούς που τα πετάνε στο δρόμο δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω ανθρώπους....

      Ισχύει ακόμα και για τις γάτες. Εγώ δεν το πίστευα μέχρι που είδα πώς έκανε η γάτα της αδερφής μου μόλις έμπαινε σπίτι η ίδια.
      Τα ζώα μπορούν να σου προσφέρουν απίστευτα και μοναδικά συναισθήματα <3

      Διαγραφή
    2. Τα σκυλάκια είναι υπέροχα μωρέ, αλλά είναι πιο "απαιτητικά" όσον αφορά τη φροντίδα τους...είναι ένα ζωάκι που θέλει παρέα και κάποιον να το βγάζει για βόλτα ακριβώς στην ώρα του. Η γάτα έχει αυτή την ευελιξία τουλάχιστον, ότι είναι ανεξάρτητη και μπορεί να μείνει μόνη. Έχει επίσης την τουαλέτα της, κάτι που σε απαλλάσσει από την καθημερινή ευθύνη της βόλτας(κι αν μάθει το σκυλάκι σου να πηγαίνει πχ στις 5 βόλτα, πρέπει κάθε μέρα να πηγαίνει στις 5).
      Αξίζει, όμως, ό,τι ζώο κι αν έχεις και κερδίζεις πολύ περισσότερα απ' όσα δίνεις... <3

      Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν(ή ακόμη χειρότερα κακοποιούν) τα ζώα τους είναι απλά τραγικοί...και αμοιβάδες να τους χαρακτηρίσεις, προσβάλλεις τις αμοιβάδες!

      Οι γάτες είναι άλλη φάση..πρέπει να τις γνωρίσεις για να τις καταλάβεις. Επίσης τις γάτες τις αγαπάς για πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα που αγαπάς στους σκύλους. Τη γάτα την αγαπάς επειδή είναι ανεξάρτητη, το σκύλο επειδή είναι πολύ δοτικός. Η γάτα σε "κουράζει" με τις ιδιοτροπίες της, ο σκύλος με την αδυναμία του να σε αποχωριστεί.
      Ακόμη και ο τρόπος που σου δείχνει η γάτα την αγάπη της είναι τελείως διαφορετικός.
      Κάτι που κάνει ο δικός μου(ο Σιάμ) για παράδειγμα, είναι να ξαπλώνει δίπλα μου, να μη θέλει ούτε χάδια ούτε παιχνίδια, απλά να ξαπλώσει, και να ακουμπάει την πλάτη του στο πόδι μου. Αυτό το κάνει κι όταν βρέχει(φοβάται τις βροντές). Νιώθει ασφάλεια όταν με ακουμπάει. Και το κάνει μόνο σ' εμένα. Μπορεί να κοιμηθεί με τη μαμά μου, χαϊδευτεί σ' εκείνη, αλλά αυτή την ανάγκη να ακουμπάει το αφεντικό του τη βγάζει μόνο σε μένα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό ισχύει. Τα σκυλάκια εξαρτώνται απόλυτα από εσένα. Η γάτα είναι πιο ανεξάρτητη και όταν θελήσει αυτή θα κάνει τα χάδια και τις αγκαλιές της.

      Πραγματικά δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις σαν όντα. Είναι τραγικοί!

      Εγώ για τις γάτες δεν ήξερα τίποτα. Ό,τι έχω μάθει το έχω μάθει πλέον από την αδερφή μου και τη γάτα της και συνεχίζω να μαθαίνω. Αυτό που λατρεύει η αδερφή μου στις γάτες είναι αυτό που είπες και εσύ: ό,τι διαλέγουν να σε αγαπήσουν. Ενώ τα σκυλιά θα σε αγαπήσουν όπως και να χει.
      Είναι πιο ανεξάρτητα ζώα και δεν δείχνουν τόσο εύκολα την αγάπη τους αλλά όταν το κάνουν είναι αξιολάτρευτο.

      Ε μωρέ ο γλυκούλης <3 Δώστου μια αγκαλίτσα τώρα :*

      Διαγραφή
    4. Αυτό που είπες: διαλέγουν να σ΄ αγαπήσουν.
      Την αγάπη της γάτας πρέπει να την κερδίσεις. Ίσως αυτό να είναι που την κάνει τόσο ξεχωριστή(χωρίς να υποτιμάμε καθόλου, βέβαια, τα αγαπημένα μας σκυλάκια που πιο δοτικά πλασματάκια από αυτά δεν έχω γνωρίσει) <3

      Διαγραφή
    5. Ακριβώςς! Είναι διαφορετικά τα δύο ζωάκια. Αλλά τα αγαπάμε και τα δύο <3

      Διαγραφή