Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Χαμένες φιλίες


Πονάει όταν χάνεις επαφή με έναν φίλο τον οποίο κάποτε θα μπορούσες να τον θεωρήσεις οικογένεια. Και πλέον κρατάτε μόνο τα τυπικά. Έχουν γίνει γεγονότα, έχουν περάσει καταστάσεις και ξέρεις πως τα πράγματα δεν γίνεται να γίνουν όπως πριν. Δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη και το δέσιμο που υπήρχε τότε. Ούτε είναι δυνατό να γυρίσει ο χρόνος πίσω.

Και εγώ σήμερα έκλαψα για μια τέτοια χαμένη φιλία. Μια φίλη που κάποτε ήταν δίπλα μου σε ότι τη χρειαζόμουν, που καταλάβαινε αν ήμουν καλά με ένα βλέμμα ή μόνο με το άκουσμα της φωνής μου, μια φίλη που θεωρούσα αδερφή μου.

Γεγονότα, καταστάσεις, άλλαξαν τη σχέση μας όπως ακόμα και ένα τρίτο πρόσωπο που μπήκε κατά τη γνώμη μου και κατέστρεψε την όποια σχέση είχε απομείνει. Το θέμα είναι πως από την πλευρά της, άφησε αυτό το πρόσωπο να την επηρεάσει. Να βάλει λόγια και να αλλοιώσει τη γνώμη της. Δεν έφταιγε μόνο αυτό όμως.

Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία πλέον.

Εγώ έχασα μια κοντινή φίλη και σήμερα που έχει γενέθλια και μιλήσαμε λίγο, ένιωσα μια νοσταλγία για όλα αυτά που είχαμε περάσει και ξέσπασα σε κλάματα.

Ίσως το είχα ανάγκη αυτό το ξέσπασμα. Είχα ανάγκη κάτι τέτοιο για να συνέλθω μετά.

Όπως και να χει, έχω καταλάβει πως η ζωή μας είναι ένας κύκλος ο οποίος τέμνεται με τις ζωές άλλων ανθρώπων. Έστω για λίγο, έστω για συγκεκριμένα πράγματα ή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και μετά ίσως δεν ξανασυναντηθούν ποτέ ξανά.

Εσύ όμως πρέπει να συνεχίζεις.


8 σχόλια:

  1. Όλοι τα έχουμε περάσει αυτά κορίτσι..πολλοί άνθρωποι βγαίνουν απ' τις ζωές μας ξαφνικά και αθόρυβα όπως μπήκαν κι ούτε καταλαβαίνουμε πώς φτάσαμε να είμαστε δυο ξένοι...χειρότερο είναι βέβαια όταν εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα, όπως αυτό που αναφέρεις κι εσύ, που σε απομακρύνουν που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την αποξένωση -όσο να'ναι σε πνίγει το "γαμώτο"...
    Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι..συνέχισε εσύ και μη δίνεις σημασία. Μπορεί μια μέρα να τα φέρει έτσι η ζωή που να διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι σας με κάποιους απ' τους παλιούς σου φίλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι σου "ξενίζει" το πως είστε τώρα ενώ πριν ήσασταν τόσο κοντά.
      Επίσης πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να ήμαστε ποτέ όπως πριν.... :/
      Ποιος ξέρει...

      Διαγραφή
    2. Λογικό. Και όσο πιο κοντά ήσουν μ' εκείνο το άτομο, τόσο περισσότερο σε ξενίζει η νέα κατάσταση.

      Μου έχει τύχει πάντως, γι' αυτό στο λέω. Να έρθω ξανά πολύ κοντά με φίλους που είχαμε χαθεί και μετά από κάποιο διάστημα και μετά να ξαναχαθούμε(ή να βρεθούμε να μιλάμε πιο σπάνια, αλλά λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τότε). Όταν απλά οι ζωές παίρνουν χωριστούς δρόμους είναι εύκολο να αναζωπυρώσει μια φιλία. Πιο δύσκολο είναι όταν μπλέκονται τρίτα πρόσωπα, όπως στο παράδειγμα που αναφέρεις. Σε τέτοιες φιλίες η απομάκρυνση επέρχεται λίγο πιο "επεισοδιακά" και γενικότερα όσο πιο επεισοδιακά τελειώνει μια ανθρώπινη σχέση, τόσο πιο δύσκολο είναι να κρατηθεί μετά μια επαφή.

      Διαγραφή
    3. Αυτό ακριβώς. Και εγώ με μια φίλη μου είχαμε χαθεί για χρόνια και πλέον κάνουμε τόσο καλή παρέα, όπως ακριβώς είπες: Σα να μην πέρασε μια μέρα....

      Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολη και περίεργη γιατί τα πρόσωπα που έχουν μπλεχτεί έχουν κάνει την κατάσταση χειρότερη... Χάνεται η εμπιστοσύνη!

      Διαγραφή
    4. Όταν μπλέκονται τρίτα πρόσωπα, φασκελοκουκούλωστα! Όντως χάνεται η εμπιστοσύνη

      Διαγραφή
    5. Άστα να πάνε... :/

      (Φασκελοκουκούλωστα...πόσο αγαπώ αυτη τη λέξη <3 )

      Διαγραφή