Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Μικρέ μου Πρίγκιπα...


Τι είναι αυτό που σε πνίγει; Που σε κάνει να νιώθεις ότι δεν ανήκεις; Δεν ξέρεις τι φταίει πια. Έχεις παραδοθεί σε ό,τι και να είναι αυτό που φταίει. Το μόνο που σε νοιάζει πλέον είναι να ξεφύγεις από αυτό το βούρκο.

Και Ω! Σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή, σ' αυτή τη στιγμή που δεν ξέρεις πώς νιώθεις και τι μπορεί να σε σώσει, πιάνεις ένα βιβλίο στα χέρια σου. Ένα βιβλίο που σε έχει σώσει άπειρες φορές. Σε έναν ήρωα τον οποίο αγάπησες από τότε που ήσουν ένα τόσο δα πιτσιρίκι.

Έναν Μικρό Πρίγκιπα. 


Αφήνεσαι στις σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου και γίνεσαι ένα με τον αφηγητή. Διαβάζοντας το βιβλίο (για πολλοστή φορά) μπαίνεις στη θέση του αφηγητή και εύχεσαι να ήσουν εσύ αυτός που γνώρισε τον Μικρό Πρίγκιπα. Να ήταν η δική σου ζωή που σώθηκε. Η δική σου ψυχή...

Κι όμως μέσα σε όλες αυτές τις σελίδες, καταλαβαίνεις πως είναι και η δική σου ψυχή που σώζεται. Ο Μικρός αυτός ξανθός Πρίγκιπας καταφέρνει να σε σώσει από το πνίξιμο που σου προκαλεί η ζωή σου. Είναι ένας μικρός ήρωας. Ο δικός σου Ήρωας!

Αυτός που σε έχει σώσει από αυτό το Τέρας, το ίδιο σου το μυαλό. Που μπαίνει μέσα στο μυαλό σου και τοποθετεί λίγο "φως" στις σκοτεινές πλευρές του μυαλού σου. Γι' αυτό συνεχίζεις να τον αγαπάς.

Είναι ο δικός σου σωτήρας....


2 σχόλια: