Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Χρόνια Πολλά Donald!!!

Σαν σήμερα δημιουργήθηκε ο αγαπημένος μου χαρακτήρας κινούμενων σχεδίων...ο Donald Duck!!!
79 χρόνια πριν.....



Ο αγαπημένος χαρακτήρας της Disney Donalt Duck, η λευκή πάπια με τα ρούχα ναύτη γίνεται σήμερα 79 χρονών. Γεννήθηκε από τον Walt Disney το 1934 και συμμετείχε πρώτη φορά σε ταινία στις 9 Ιουνίου του ίδιου χρόνου (Wise Little Hen). Μετά από τέσσερις περίπου μήνες εμφανίστηκε πρώτη φορά σε κόμικ-στριπ εφημερίδας.

Είναι άτυχος, γκαφατζής και οξύθυμος και ζει με τα τρία του ανίψια Ντιούι, Χιούι, Λιούι.

 Για τα επόμενα δύο χρόνια υπήρχε σε κόμικ-στριπ και ταινίες μαζί με τους υπόλοιπους Μίκυ Μάους, τη Μίνι, τον Πλούτο και τον Γκούφι.
 
Το 1936 τον ξανασχεδίασαν και το 1937 πρωταγωνίστησε σε αποκλειστικά δική του ταινία: Δον Ντόναλτ και εκεί είδαμε για πρώτη φορά την αγαπημένη του Νταίζη. Στις 2 Φεβρουαρίου 1938 απέκτησε τη δική του καθημερινή σειρά κόμικς σε εφημερίδα.

Τα τρία του ανιψάκια: Χιούι, Λιούι, Ντιούι, συμμετείχαν για πρώτη φορά στις 15 Απριλίου του 1938 στην ταινία: Τα ανήψια του Ντόναλτ.

Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου ο Ντόναλτ άρχισε να γίνεται ακόμα πιο γνωστός λόγω του χιούμορ του. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1940 ο Ντόναλτ έγινε ο πιο δημοφιλής ήρωας της Ντίσνευ, ακόμα και από τον Μίκυ Μάους. Πρίν το 1941 είχε συμμετάσχει σε 50 ταινίες ενώ τις χρονιές από το 1941-1961 πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 100.

Η αγαπημένη και χαρακτηριστική φωνή του Ντόναλτ ανήκε στον Κλάρενς Νας μέχρι το 1985 ώπου απεβίωσε, δίνοντας τη θέση του στον Τόνι Ανσέλμο.


Εγώ από πλευράς μου θα ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον αγαπημένο μου χαρακτήρα και εύχομαι να τον έχουμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου