Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Dexter


Τον τελευταίο καιρό, έχω "κολλήσει" με μια σειρά που τελείωσε φέτος. Τη σειρά "Dexter". Είναι μια σειρά με τον Dexter που δουλεύει ως αναλυτής αίματος στην αστυνομία, αλλά έχει έναν εθισμό. Τον εθισμό να σκοτώνει. Ανθρώπους που το αξίζουν και πληρούν τον κώδικά του. Ανθρώπους που έχουν σκοτώσει αθώους. Και γενικά αποκτά μια μεγαλύτερη πλοκή όσο προχωρά η σειρά.
Το θέμα με αυτή τη σειρά είναι ότι σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα από μια διαφορετική εκδοχή και να τον λυπάσαι περισσότερο από όσο λυπάται ο ίδιος τον εαυτό του.
Ένα ακόμα στοιχείο που παρέλειψα είναι ότι δεν έχει τα συναισθήματα που έχουμε οι υπόλοιποι άνθρωποι και με έχει συγκινήσει το γεγονός ότι λατρεύει τα παιδιά του και κάνει τα πάντα γι' αυτά. Ότι ενώ υπό άλλες συνθήκες θα τον αποκαλούσαμε τέρας, όταν είναι για τα παιδιά του ή την αδερφή του βρίσκει την ανθρώπινη πλευρά του.
Η συγκεκριμένη σειρά με έχει κάνει να σκεφτώ πολλά πράγματα και να επεξεργαστώ διάφορες καταστάσεις διαφορετικά στο μυαλό μου.
Παρόλο που σκοτώνει, πράγμα που υπό άλλες συνθήκες θα το κατηγορούσα, δεν παύω να νιώθω μια συμπόνια για τον πρωταγωνιστή και δεν θέλω με τίποτα να τον πιάσουν.
Ακόμα ένα πράγμα που μ' αρέσει σε αυτή τη σειρά είναι το πόσο έξυπνη είναι και πόσο σε κάνει να μπαίνεις στο μυαλό του και να ακονίζεις τις σκέψεις σου μαζί του.
Τέλος, έχω λατρέψει τον μικρό του Dexter, τον Harisson ο οποίος είναι ένας αξιολάτρευτος μικρούλης!


Quotes:

*Never underestimate the capacity of other people letting you down.
-Harry Morgan


*We all have something to hide, Some dark place inside us we don't want the world to see. So we pretend everything's okay. Wrapping ourselves in rainbows. And maybe that's all for the best, because some of these places are darker than others."
- Dexter Morgan

 *Partners come to us in various ways. Bound together for many different reasons. But for any partnership to work you must not only accept this person into your life but accept her for who she is.
Sometimes partners find us. And us much as we try to push them away they work their way into our lives regardless.
Until we finally realise how much we need them.
- Dexter Morgan




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου