Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

In loving Memory of Cory Monteith

Είναι γνωστό πως παρακολουθώ πολλές Αμερικάνικες σειρές. Χθες λοιπόν, επειδή δεν είχα δει όλα τα επεισόδια των σειρών αυτής της εβδομάδας, έβαλα να δω το επεισόδιο του Glee.
Το επεισόδιο αυτό ήταν το 100 επεισόδιο της σειράς και στο τέλος έδωσαν πολύ βάση στον ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουλίου του 2013: Cory Monteith.

Το Glee πρόσφατα ξεκίνησα να το παρακολουθώ συστηματικά, κάθε εβδομάδα δηλαδή, αν και ήξερα τι συμβαίνει στις προηγούμενες σεζόν έχοντας φίλη που το παρακολουθεί και έχει τύχει να δούμε κάποια επεισόδια μαζί. Τον πρώτο κύκλο τον είχα ξεκινήσει πέρυσι πριν την εξεταστική και είχα δει αρκετά επεισόδια.
Ο συγκεκριμένος ηθοποιός όμως ήταν ο αγαπημένος μου. Για κάποιο λόγο τον είχα ξεχωρίσει από όλη τη σειρά και τον λάτρευα.

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός είχε περάσει δύσκολα χρόνια. Όταν ήταν 7 χρονών οι γονείς του χώρισαν και έμενε με τη μαμά του, αλλά δεν έβλεπε τον μπαμπά του πολύ λόγω της στρατιωτικής δουλειάς που έκανε και αυτό του δημιούργησε δυσκολίες στο σχολείο. Από τα 13 του ξεκίνησε την κατανάλωση αλκοόλ και μαριχουάνας και έκανε κοπάνες από το σχολείο.
Άλλαξε 16 σχολεία για παιδιά με μπερδεμένη και δύσκολη συμπεριφορά και τα παράτησε όλα στα 16 του. Και εκεί οι εξαρτήσεις του έγιναν μεγαλύτερες. Στα 19 του, η μαμά του και οι φίλοι του επέμειναν και μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης. Ο ίδιος είχε πει: "I'm lucky on so many counts. I'm lucky to be alive." Και τελικά το 2011 πήρε το πτυχίο από το σχολείο. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά, έχοντας στο πλάι του φίλους να τον στηρίζουν και την κοπέλα του, Lea Michele, μπλέκει πάλι με το ποτό και τα ναρκωτικά και τελικά στις 31 Μαρτίου του 2013 παίρνει μόνος του την απόφαση να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης, αφού μίλησε με τον παραγωγό του Glee, ότι θα πάει αρκεί να μη χάσει τη δουλειά του και να μπορεί να ξαναγυρίσει στη σειρά. Και έτσι συμφωνήθηκε και στις 26 Απριλίου, ο Cory ολοκλήρωσε τη θεραπεία.

Η ευχή που έδιναν οι φαν στον Cory κατά τη
διάρκεια
της αποτοξίνωσης.

 Και όμως, στις 13 Ιουλίου, βρισκόταν στο LA για τα γυρίσματα του Glee και έχοντας κλείσει μια διαμονή 7 μέρες διαμονής και το ξενοδοχείο περίμενε για το check-out και ενώ αυτό δε συνέβαινε, ανέβηκαν άνθρωποι από το ξενοδοχείο στο δωμάτιό του και εκεί τον βρήκαν νεκρό. Οι γιατροί δήλωσαν πως είχε καταναλώσει ηρωίνη με αλκόολ και ο θάνατος του φαίνεται να ήταν ατύχημα. Δε σκόπευε να αυτοκτονήσει.
Η σειρά που πρωταγωνιστούσε του αφιέρωσε ένα επεισόδιο : "The Quarterback" που ήταν το τρίτο επεισόδιο αυτής (της 5ης) σεζόν.
Προσωπικά με είχε συγκλονίσει το γεγονός ότι ένας τόσο νεαρός άνθρωπος έφυγε από τη ζωή έτσι ξαφνικά (31 μόλις χρονών! ) . Τα δύο τελευταία επεισόδια του Glee που έχουν παίξει, έχουν αφιερώσει αρκετό χρόνο στον Finn, το χαρακτήρα που έπαιζε στη σειρά. Και όσο στενάχωρο και να είναι, μου φαίνεται πολύ όμορφο ότι δεν τον ξεχνάνε και ακόμα τον αναφέρουν και τον θυμούνται. Βέβαια εγώ συγκινούμε σε κάθε επεισόδιο που αναφέρεται και όχι μόνο επειδή πέθανε σαν χαρακτήρας στη σειρά αλλά ξέρεις πώς ότι λένε εκεί ισχύει και στην πραγματικότητα για τον άνθρωπο που υποδυόταν το χαρακτήρα.
Βλέποντας λοιπόν αυτά τα επεισόδια ένιωσα την ανάγκη να γράψω ένα άρθρο για τον συγκεκριμένο ηθοποιό τον οποίο και εγώ προσωπικά αγαπούσα. Ήταν πολύ ευδιάθετος άνθρωπος όσο φαινόταν από συνεντεύξεις, λάτρευε την Lea, και είχε μόνο ένα θέμα στη σειρά: Ενώ κατάφερνε να τραγουδήσει, λόγω του ύψους του ήταν λίγο...ατσούμπαλος με το χορό. Αλλά πάντα το διακομωδούσαν στη σειρά και στην πραγματικότητα.
Rest in Peace Cory. You will be missed!

22 σχόλια:

  1. Ε εντάξει έχουμε φοβερή τηλεπάθεια! χαχαχαχαχα
    Ξεκίνησα πριν 3-4 μέρες να βλέπω τη σειρά -από βαρεμάρα περισσότερο- και κατέληξα να τη βλέπω συστηματικά (μέχρι τώρα είχα δει μονάχα ένα-δύο επεισόδια στην τηλεόραση τυχαία). Τη συγκεκριμένη σειρά την ξεχώρισα επειδή -παρόλο που δεν έχει δυνατή ή πρωτότυπη πλοκή- έχει υπέροχη μουσική, χαριτωμένο χιούμορ και περνάει τα πιο δυνατά και εύστοχα μηνύματα. Ελάχιστες σειρές -έως και καμία- έχουν το θάρρος να προβάλλουν τόσο αμφιλεγόμενα και φλέγοντα ζητήματα και να τα επικροτούν επιπροσθέτως. Γι' αυτό την εκτίμησα εγώ. Τα έχουμε πει άλλωστε και στην άλλη σου ανάρτηση..
    Όσον αφορά τον Corey, η αλήθεια είναι πως χαρακτήρας που έπαιζε(ο Finn) ήταν πολύ συμπαθής και γι αυτό το λόγο τον έχω ξεχωρίσει κι εγώ. Ειδικά με τις χορευτικές του ικανότητες και τον τρόπο που έκαναν πλάκα γι' αυτές, έχω γελάσει κι εγώ πάρα πολύ! Δυστυχώς ούτε η επιτυχία ούτε ο έρωτας ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν νηφάλιο..


    Τη θυμάμαι την επομένη του θανάτου του. Ήταν να πάμε στο χωριό το πρωί και καθόμουν στο τουίτερ μέχρι να σχολάσει η μαμά μου και είδα τότε τα απανωτά τουίτς από ξένα ακάουντ. Τα πιο γλυκούλικα ήταν εκείνα από τους φαν του Supernatural ότι το Wendigo τελικά τον τσάκωσε! :) Παρόλο που δεν έβλεπα τη σειρά θυμάμαι ότι στεναχωρήθηκα για το νεαρό της ηλικίας του -και για το γεγονός ότι έφυγε άλλος ένας άνθρωπος εξαιτίας αυτής της μάστιγας. Αυτό που με συγκλόνισε με την ηλικία του δεν ήταν τα 31 χρόνια, αλλά ότι ήταν μόλις 9,5 χρόνια μεγαλύτερος μου.. 9 χρόνια ακριβώς μεγαλύτερος από την κολλητή μου(και τα δικά της γενέθλια είναι 11/05). Συγκριτικά με μένα η ηλικία του μου φαίνεται ακόμη νεαρότερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν ακόμα ξεκινήσω τη σειρά συστηματικά, έβλεπα επεισόδια με την καλή μου φίλη ( που από αυτή ξεκίνησα να τα βλέπω) και της έλεγα συνέχεια να μου βάζει επεισόδια με τον Finn. Τον είχα λατρέψει από την αρχή. Αν και μερικές φορές ο χαρακτήρας του δε συμπεριφερόταν με τον καλύτερο τρόπο, τον είχα ξεχωρίσει και δεν μπορούσα να του "κρατήσω κακία".
      Δυστυχώς όχι. Τίποτα δεν κατάφερε να τον κρατήσει νηφάλιο.

      Και εγώ θυμάμαι ότι με το που ξύπνησα και μπήκα να τσεκάρω τα social media, είχε "βουήξει" ο τόπος με το χαμό του Cory και δεν ήθελα να το πιστέψω. Στην αρχή θεώρησα ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο, από αυτά που κάνουν πολλοί που βγάζουν αβάσιμες ενημερώσεις για κάποιον που πέθανε. Και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μπω στο official account του στο twitter για να βρω ένα tweet που θα σατύριζε ο ίδιος τη φάρσα αυτή. Αντ' αυτού, δε βρήκα τίποτα και ξεκίνησαν όλοι να γράφουν σχόλια για το πόσο λυπηρό είναι το γεγονός ότι έφυγε.
      Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Και η αλήθεια είναι ότι με είχε στεναχωρήσει αρκετά το γεγονός. Και κάθε φορά που βλέπω Glee και κάνουν αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο. πάντα συγκινούμε.
      Ναι, όντως θυμάμαι το επεισόδιο που είχε παίξει, πολύ μικρούλης τότε, στο Supernatural και είχα χαρεί που ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στο Glee είχε συμμετοχή και στο Supernatural.....
      Είναι πραγματικά κρίμα όχι μόνο για την ηλικία του, αλλά και για τον άνθρωπο που ήταν και όλοι έχουν να πουν μόνο καλά λόγια...

      Διαγραφή
    2. Όντως ο Finn έχει κάνει αρκετές βλακείες, αλλά είναι πολύ συμπαθητικός σαν τηλεοπτικός χαρακτήρας(άσε που προσπαθεί να επανορθώσει για τα λάθη του).
      Εγώ είπα να ξεκινήσω να το δω επειδή εξ αρχής μου άρεσαν τα cover των τραγουδιών που κάνουν και τελικά κόλλησα :Ρ

      Δεν έφτασα ακόμη στον 5ο κύκλο(βλέπω περίπου -μόνο!- μισό κύκλο κάθε μέρα χαχαχα :Ρ), αλλά πάντα συγκινούμαι όταν σε μια σειρά βλέπω μετά αναφορές σε παλιούς χαρακτήρες(πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση που πέθανε και ο ηθοποιός κι όχι μόνο ο χαρακτήρας).
      Ε όσο να 'ναι όσους έχουν κάνει guest στο Supernatural τους έχω μια παραπάνω συμπάθεια! χαχαχα ;)

      Διαγραφή
    3. Ναι ο καλούλης μωρέ.... Ναι τα cover τα έχω λατρέψει αφάνταστα... Διαλέγουν φοβερά τραγούδια και εκτός αυτού μαθαίνω και κανα δυο καινούρια.

      Χαχαχαχα. Σε καταλαβαίνω. Όταν ξεκινάς καινούρια σειρά λιώνεις!
      Ναι και εμένα με συγκινεί πολύ αυτό.
      Αχαααααα... Πάντα τους έχω μια αδυναμία παραπάνω :P

      Διαγραφή
    4. Τα τραγούδια είναι φοβερά! Και μου αρέσει πάρα πολύ που χρησιμοποιούν τραγούδια απ' όλες τις εποχές. Θυμάμαι κάποια που είχα καιρό να ακούσω, μαθαίνω κάποια άλλα, ανακαλύπτω ονόματα τραγουδιών που μου άρεσαν αλλά δε μπορούσα να τα βρω...

      Γενικά εγώ είμαι ή του ύψους ή του βάθους! Αν πω ότι θα ξεκινήσω καινούρια σειρά και κολλήσω τελικά, τότε πρέπει να κάνω μαραθώνιο επεισοδίων! Δε γίνεται να δω δυο-τρία επεισόδια σαν κανονικός άνθρωπος :ΡΡΡ
      Τις προάλλες είδα 4 και μου φάνηκαν λίγα χαχαχαχαχαχα :Ρ

      Διαγραφή
    5. Ναιι! Είναι υπέροχα. Οι επιλογές είναι και από πολλά musical και μου αρέσει πάρα πολύ. Μαθαίνεις ρε παιδί μου διάφορα....

      Αα ναιιι! Αν κολλήσω και εγώ με σειρά θα λιώσω στα επεισόδια. Σου πα ότι τους 3 κύκλους Game of Thrones τους είδα σε 3 μέρες;;; χαχαχα.... Έτσι πάει..Ή κολλάς ή δεν κολλάς :P

      Διαγραφή
    6. Οι μουσικές επιλογές είναι υπέροχες και οι φωνές μαγικές! Για τα τραγούδια ξεκίνησα να το βλέπω άλλωστε ;)

      Χαχαχαχαχα Το έχω κάνει αυτό σε μαραθώνιο επανάληψης του Supernatural..! 1ο-4ο κύκλο τους είδα μέσα σε 4 μέρες :ΡΡΡ

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχαχα..Καλά όταν ξεκίνησα και εγώ να βλέπω spn για πρώτη φορά δεν καταλάβαινα πόσα επεισόδια έβλεπα κάθε μέρα...έχανα μερόνυχτα δίχως να καταλαβαίνω :P Και μετά μπήκα στο κλίμα του εβδομαδιαίου..άντε να συνηθίσεις :P

      Διαγραφή
    8. Ναι ναι κι εγώ κάτι τέτοια τρελά κάνω! Χάνω ώρες μέρες νύχτες βδομάδες χωρίς να το καταλάβω :ΡΡΡ
      Καλά το εβδομαδιαίο είναι το μαρτύριο της σταγόνας! :Ρ

      Διαγραφή
    9. Σκέψου ότι χθες είδα 12 επεισόδια Glee σε λιγότερο από 12 ώρες!
      Βέβαια το πιο κουλό που έχω κάνει είναι 3 άρχοντες των δαχτυλιδιών -12 ώρες ακριβώς- σερί με ένα μόνο διάλειμμα για τουαλέτα στα γρήγορα! Είχα χάσει το μπούσουλα δεν ήξερα μετά τι ώρα ήταν τι μέρα και ποια χρονιά :Ρ

      Διαγραφή
    10. Χαχαχα...Εγώ με τα Harry Potter τα έχω κάνει αυτά. 3-4 ταινίες σερί. Διάλειμμα μόνο για τουαλέτα. Και απλά έτρωγα ότι είχα έτοιμο εκείνη την ώρα για να μην μου παίρνει ώρα. :P

      Διαγραφή
    11. Α ναι και με Χάρι Πότερ το έχω κάνει πριν χρόνια(θα 'θελα να κάτσω μια φορά να δω και τις 8 ταινίες σερί -17μιση ώρες λέει είναι συνολικά όλες μαζί χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)! :Ρ
      Απλά τον άρχοντα τον είδα πριν 5 μήνες περίπου και τον έχω πιο πρόσφατο..είχα έτοιμα πατατάκια και λοιπά χαζά μαζί μ' ένα μπουκάλι coca cola light(η light με μάρανε μετά από τόσες θερμίδες! :Ρ)

      Διαγραφή
    12. χαχα...Και εγώ θέλω σερίιι!!!! Αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα :P
      Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...ναιιι ρε συ....το να κάνεις μαραθώνιους είναι επικό! :P

      Διαγραφή
    13. Πρέπει να βρεθούμε εγώ κι εσύ στο ίδιο σπίτι να κάνουμε μαζί ένα μαραθώνιο! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :Ρ
      κάψιμο, όχι αστεία!

      Εγώ σου είπα είμαι ή του ύψους ή του βάθους! Δε μπορώ το μαρτύριο της σταγόνας(ούτε βέβαια αντέχω να ξέρω ότι βγήκε καινούριο επεισόδιο και να μην το δω :Ρ)!

      Διαγραφή
    14. Ωωωω καλάα.....έτσι και βρεθούμεε....ψψψψψ τι έχει να γίνειιι :D :D :D :D
      Χαχαχαχα..το καταλαβαίνωωω...σε νιώθωωω!!

      Διαγραφή
    15. Έτσι και βρεθούμε στο ίδιο σπίτι το πρώτο τριήμερο θα βλέπουμε μόνο ταινίες και σειρές! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :ΡΡΡΡ

      Διαγραφή
    16. Χαχαχααχαχαχαχαχα...Το πιστεύω...Ικανές μας έχω! :P

      Διαγραφή
    17. χαχαχαχαχαχαχαχαχα αφού είμαστε τρελές! :Ρ

      Διαγραφή
    18. Παρεμπιπτόντως, τη σειρά την τελείωσα προχθές και τώρα δεν έχω τι να κάνω απ' τη μια μέχρι αύριο(που θα βγει στο ίντερνετ), απ' την άλλη τώρα που θα υποστώ το μαρτύριο της σταγόνας κι εδώ :ΡΡΡΡΡ

      Διαγραφή
    19. Χαχαχαχαχαχαχα.....Σε καταλαβαίνωωω...... Είναι μαρτύριοο! :P

      Διαγραφή
    20. πωπω δεν παλεύεται! Από εκεί που βλέπεις 12 επεισόδια τη μέρα να βλέπεις 1 τη βδομάδα κι αν! :Ρ

      Διαγραφή