Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η φάση είναι...Eurovision...!



Αν και ποτέ δεν ήμουν θερμός υποστηρικτής της Eurovision, χθες την είδα με μεγάλη όρεξη. Βέβαια θα μου πείτε, είχα πίτσες και μπύρες και παρέα οπότε δεν ήθελα κάτι άλλο.

Η δική μας συμμετοχή ήταν αρκετά «δυνατή» μιας και όλο το κοινό από κάτω ξεσηκώθηκε αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα μας αδίκησαν μιας και καταλήξαμε να είμαστε στη 20η θέση, εντελώς άδικα. Εμένα προσωπικά από τα τραγούδια της 10άδας μου άρεσαν τα δύο τελευταία της Δανίας και της Ισπανίας. Αν και δεν πιστεύω πως άξιζαν τόσο υψηλή θέση. Τραγούδια που είναι μέσα στη 10άδα θεωρώ ότι δεν άξιζαν αλλά τι να κάνεις. 


Ένα από τα όμορφα κομμάτια της φετινής Eurovision ήταν τον διαφορετικό τρόπο που έβρισκαν οι διαγωνιζόμενοι να φτιάξουν τη σημαία τους. Με πολλά εντυπωσιάστηκα αλλά το δικό μας (εντελώς αντικειμενικά) ήταν από τα καλύτερα! Έψαχνα να το βρω σε gif αλλά δεν το έχω βρει πουθενά... :/
Με πετσέτα θαλάσσης και κοχύλια





 
 



Εγώ σε αυτή τη Eurovision, ερωτεύτηκα! Τον αγαπημένο μου τον είχα «σταμπάρει» από τους ημιτελικούς και ανυπομονούσα πως και πως να τον δω χθες. Και αυτός ήταν ο Ελβετός Sebalter  (Σεμπάλτερ), ή όπως είναι το πραγματικό του όνομα Sebastien Pau – Lessi. 

Και παρόλο που ποτέ δεν ήμουν (όπως ξαναείπα) θερμός υποστηρικτής της Eurovision, χθες ψήφισα και μάλιστα τον συγκεκριμένο δύο φορές (και αυτό καταλάθος) γιατί νόμιζα ότι η πρώτη δεν είχε καταμετρηθεί. Μετά το καταλάβα. Και το κρίμα είναι από εμάς πήρε μόνο 4 βαθμούς. 


Τα αποτελέσματα ανέδειξαν την Αυστρία νικήτρια, την...πασίγνωστη πλέον γυναίκα με τα μούσια & οι αντιδράσεις είναι αμφιλεγόμενες.
Τέλος πάντων, η φάση ήταν ωραία και όταν τελείωσε η
Eurovision,  αφού έβαζα το "Hunter of Stars" και τον αγαπημένο μου Sebalter ξανά και ξανά και χοροπηδούσα πάνω κάτω σαν κατσικάκι μέχρι τις 3 το πρωί. Η παρέα μου έφτασε σε σημείο να μου φωνάζει να σκάσω, αλλά δεν έδινα σημασία. Και σήμερα δεν έχω σταματήσει να το ακούω. Παρατήρησα ότι μου δίνει πολύ ενέργεια και θετική αύρα το συγκεκριμένο τραγούδι & χαίρομαι γι’ αυτό. 

Άντε και του χρόνου λοιπόν, να δούμε τι θα στείλουμε. 

Εγώ θα σας γράφω από την Ελβετία του χρόνου...χαχαχαχαχα! 

Cheers!


12 σχόλια:

  1. Eurovision χωρίς πίτσες και μπύρες δεν γίνεται! Αυτό από μόνο του είναι το καλύτερο! Εμένα μου αρέσει πολύ ο διαγωνισμός, καθώς είναι ένα ευχάριστο πανηγυράκι, με ωραίες στιγμές, και το μήνυμα που -υποτίθεται- μεταφέρει είναι αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε όλοι..

    Η μεγάλη καταστροφή της Eurovision είναι οι επιτροπές, καθώς αλλοιώνουν κατά πολύ το αποτέλεσμα. Υποτίθεται ότι σκοπός του διαγωνισμού είναι να φέρνει τους λαούς κοντά και να τους ενώνει με τη μουσική σε μια μεγάλη γιορτή. Το κοινό δεν αναζητά πάντα τον πιο άρτιο καλλιτεχνικά, αλλά εκείνον που θα τον αγγίξει -είτε με συναίσθημα είτε με αστεία θεάματα είτε κι εγώ δεν ξέρω με τι..δεν είναι δυνατό να βγει 20ο ένα τραγούδι κατά τη διάρκεια του οποίου χόρευαν όλοι οι fans(κι η πλάκα είναι ότι φέτος είναι η μοναδική χρονιά που ο σκηνοθέτης έδειξε τα πλάνα ακριβώς όπως έπρεπε)!

    Φέτος ο διαγωνισμός ήταν πολύ αδύναμος γιατί ήταν η μόνη χρονιά που κανένα από τα τραγούδια δεν ήταν από μόνο του αρκετά δυνατό ώστε να θεωρηθεί δυνατό. Τελικά επέλεξαν να στεφθεί νικήτρια η Conchita και να κάνουν ένα κοινωνικοπολιτικό statement -λογικό. Τα μόνα τραγούδια που άκουσα ευχάριστα ήταν της Ισπανίας(που ήταν το αγαπημένο μου από τα φετινά τραγούδια), της Ελβετίας, (λίγο) της Αυστρίας, (λίγο) της Ουγγαρίας και (λίγο) το δικό μας. Άντε και λίγο της Αρμενίας και της Ουκρανίας(σκηνοθετικά είχε ένα ενδιαφέρον). Σχεδόν όλα λίγο. Οι μπαλάντες -θεσμός του διαγωνισμού- φέτος ήταν όλες σχεδόν βαρετές και αδύναμες. Η δε Ολλανδία που βγήκε δεύτερη -αν εξαιρέσεις το εφέ του δρόμου που περνούσε από κάτω- πιο βαρετή πεθαίνεις.

    Τουλάχιστον πέφτει κοντά η Ελβετία, αλλιώς σ' έβλεπα σε καράβι για την Αμερική σαν τις Νύφες του παντελή Βούλγαρη :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μπύρες και οι πίτσες είναι θεσμός στη Eurovision. Μετά το φετινό θα γίνω και εγώ θερμός υποστηρικτής... Βασικά είναι τρόπος να περνάς καλά και ευχάριστα!

      Οι επιτροπές νομίζω έχουν αλλοιώσει πολύ το θεσμό γιατί άλλα ψηφίζει ο κόσμος και άλλα ντ' αλλων η επιτροπές. Τι να κάνεις όμως....
      Ναι φέτος δεν είχε πολύ καλά τραγούδια. Εμένα προσωπικά το δικό μας μπορώ να πω ότι μ' αρεσε, η Ισπανία (αν και αυτό δεν ήταν για Eurovision), η Δανία με την (καλή) απομίμηση του Bruno Mars & o έρωτας μου, Η Ελβετία <3 .
      Η Ολλανδία ήταν από τα χειρότερα της βραδιάς και απορώ πώς βγήκε δεύτερο... πραγματικά!!!
      Χαχαχαχαχααχα..Έφυγα σου λέω...Ετοιμάζω βαλίτσες <3

      Διαγραφή
    2. Τα σχόλια, ειδικά, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι τα καλύτερα! Πέφτει πολύ γέλιο! :Ρ

      Η Δανία δεν μου άρεσε γιατί παραήταν αντιγραφή..εντάξει...το θέμα είναι να φέρουν κάτι καινούριο...αν ήταν έτσι ας πήγαινε ο Bruno Mars :Ρ
      Η Ισπανία θύμιζε λίγο Frozen χαχαχαχαχα :Ρ

      Κι εγώ απόρησα...τη ζωή μου βαρέθηκα όταν το άκουσα ;Ρ

      Θα'ρθω να σου κουνήσω το μαντίλι χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Ντάξει ναι....τα σχόλια είναι όλα τα λεφτά...Ζω για αυτά :P

      Ντάξει ναι από αυτή την άποψη ναι. Αλλά ήταν ευχάριστο....
      Η Ισπανία και η άλλη η χώρα με το πατινάζ μου θύμισε frozen :P

      Χαχαχαχα...θα σου κλείσω και σαλέ όταν κανονίσουμε τον γάμο....:P
      Μα αντικειμενικά...δεν ήταν γλυκούλης;; ή μονο στα μάτια μου φαίνεται; :P

      Διαγραφή
    4. Μα ο καλύτερος λόγος να δεις Eurovision είναι για να σχολιάσεις τις συμμετοχές(πωωω άνετα θα πήγαινα να κάνω σχολιασμό του διαγωνισμού για την ΕΡΤ χαχαχαχαχαχαχα)! :Ρ

      Η πλάκα είναι ότι το Μαυροβούνιο σαν τραγούδι ήταν αρκετά δυνατό, παρόλο που ήταν σλαβική η γλώσσα του...ίσως κιόλας αυτό να βοήθησε γιατί ήταν διαφορετικό..Αλλά ναι, φέτος έπεσε πολύ "frozen" :Ρ

      Ε άμα είναι να μου κλείσεις και σαλέ....! χαχαχαχα
      Όχι, εντάξει..αντικειμενικά ήταν γλυκούλης! ;)

      Διαγραφή
    5. Χαχαχα...και εγώ το σκέφτηκα αυτό...Αφού ειχα ξεκινήσει σχολιασμό πριν καλά καλά πάρουν φόρα οι δικοί μας...Και πετάγεται η φίλη μου και μου κάνει: "Αρχίσαμε τις καλοσύνες ε;; :P "

      Χαχαχαχαχα....Από δω από κει θύμιζε πολύ :P

      Χαχαχα..Εννοείται...και θα φέρεις και τα γατόνια μαζί :D
      Χαχαχα..Σ' αγαπώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω <3 :*

      Διαγραφή
    6. χαχαχαχαχαχαχαχαχα χωρίς "καλοσύνες" δεν λέει ρεεεε :Ρ

      Εννοείται! Χωρίς τα γατόνια δεν γίνεται! χαχα :Ρ
      γλυκούλααααααα λοβ γιου <3
      ( έκανα προχθές check in κάτι Ελβετούς και σε θυμήθηκα ;))) )

      Διαγραφή
    7. Χαχαχα...Eurovision και καλοσύνες δεν πάνε :P

      Εννοείταιιι :D :D :D
      Αααααααα αλήθειαα;; :D :D :D:D

      Διαγραφή
    8. ήταν πολύ συμπαθητικοί :)

      Διαγραφή
    9. Από ποια πλευρά της Ελβετίας; Την Ιταλική ή την Γαλλική;

      Διαγραφή