Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Όταν λέει ότι δεν είναι σε φάση για σχέση, εννοεί με σένα





Μπαίνει ένας pillowfighter σε ένα μπαρ.

Τον βλέπεις. Σε βλέπει. Βλέπεστε. Κάτι παίζει εδώ. Όλο το βράδυ φλερτάρετε. Και να τα σφηνάκια και να τα βλέμματα και να τα κοπλιμέντα.

Ε να μη φιληθείτε κιόλας; Φιλιέστε. Και είναι ωραία. Και όλη η πλάση χαμογελάει και ζεσταίνεται από το πάθος.

Η ιστορία εδώ έχει δύο δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει.

Ένα: Καραγουστάρετε και οι δύο. Παντρεύεστε, κάνετε παιδιά, παίρνετε κι ένα σκυλάκι και ζείτε όλοι μαζί, ευτυχισμένοι δίπλα από το πατρικό της Κοκκινοσκουφίτσας.

Δυό: Ένας από τους δύο δεν είναι σε φάση για σχέση. Σπάνιο θα μου πεις, αλλά συμβαίνει. Τα χαρακτηριστικά είναι ίδια είτε για τους άντρες είτε και για τις γυναίκες. Ελαφράς μορφής ενδιαφέρον που υποδηλώνεται με εξαφάνιση από μερικές ώρες εώς και μέρες ή ακόμα και μήνες. Μία μαστίγιο, μία καρότο.

Στην απέναντι όχθη, που έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα, υπάρχει ανυπομονησία, ανησυχία και μία μεγάλη δόση ανασφάλειας ως προς το που οδεύει όλο αυτό, αλλά και τι είναι τελικά. 

Σκέψεις. Πολλές σκέψεις. Πολύ ανάλυση.

«Χτες με πήρε τηλέφωνο.»

«Μου ‘πε οτι θέλει να με δει μέσα στη βδομάδα.»

«Μου ‘πε οτι δεν είναι για σχέση. Είναι ειλικρινής, δεν έχω παράπονο. Τον θαυμάζω και τον θέλω ακόμα περισσότερο γι’ αυτό.»

Υπάρχουν δύο λέξεις, που συνήθως δε συνοδεύουν την πρόταση «δεν είμαι σε φάση για σχέση» κι έχουν τεράστια σημασία. Μερικές φορές μάλιστα, δεν ειπώνονται κι εσκεμμένα.

Είναι τόσο σημαντικές και σκληρές που αν ειπωθούν μπορεί να κοστίσουν το βραδινό sex και να σε στείλουν σπίτι με το πουλάκι στο χέρι. Κρίμα είναι. Αφού υπάρχει ενδιαφέρον. Μην είσαι μαλάκας. Το ‘χεις.

Απο την άλλη πάλι το υποψήφιο θύμα ακούει το «δεν είμαι σε φάση για σχέση» αλλά δεν πτοείται. Ίσα ίσα απαντάει κουλ και χαλάρα.
«Ούτε και ‘γω. Πάμε χαλαρά.»

«Σχέση! Ποιος είπε για σχέση;»

Τα χαρτιά άνοιξαν. Οι παίχτες προσηλωμένοι στα φύλλα τους. Το θύμα, πέρα βρέχει, περιμένει έναν άσσο για flush royal. Δεν ξέρει οτι ο άλλος το φύλλο το ‘χει «ζευγος» από χέρι και ποντάρει σε αυτό. Ή δεν ξέρει να παίζει ή έχει μάθει μια ζωή να είναι το θύμα. Όπως και να ‘χει, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Δεν είναι κακό να θέλεις σχέση. Όταν ο απέναντι στο ξεκαθαρίζει όμως, πες του το!
Όταν συμφωνείς, για να μη χάσεις το κελεπούρι, μην κάνεις όνειρα τρελά. Τα σήματα είναι εκεί. Δες τα. Για χάρη του έρωτα έχουν γραφτεί τραγούδια, ιστορίες κι έπη. Έχουν γίνει μάχες και ταξίδια.

Κι εσύ περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο.
Για ένα μήνυμα;
Πότε θα σου μιλήσει στο facebook;
Αν θα σου πει να βγείτε;
Νομίζεις ότι θα αλλάξει αυτό;
Με το να είσαι από πάνω του;
Ενώ σου ‘χει πει ότι δε θέλει σχέση κιόλας;
Πας καλά;

Δεν είναι αδύνατο να κερδίσεις κάποιον αλλά με το να προσπαθείς πολύ, περισσότερα χάνεις παρά κερδίζεις. Ειδικά όταν δεν προσπαθείς με αξιοπρέπεια και εγωισμό.

Ναι ο εγωισμός είναι και καλός. Όχι μόνο κακός. Δε θέλει πολύ μυαλό για να το δεις, ούτε γνώσεις κβαντομηχανικής. Δε θα κάνεις τάματα για να τον δεις, θα νιώθεις ασφάλεια, σιγουριά και ζεστασιά μέσα σε αυτό που έχετε.

Όταν σου λέει οτι δε θέλει σχέση και παραμύθια φράουλες, οφείλεις να το καταλάβεις και όχι να θεωρήσεις οτι θα τον τουμπάρεις.

Δε θέλει σχέση με σένα. Αυτό το «με σένα» είναι που κάνει τη διαφορά.

Πηγή
: pillowfights.gr

2 σχόλια:

  1. "Δε θέλει σχέση με σένα. Αυτό το «με σένα» είναι που κάνει τη διαφορά."
    Συμφωνώ απόλυτα. Εδώ ακριβώς συνοψίζεται η διαφορά μεταξύ του δε θέλει σχέση και του δε θέλει εσένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή