Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το κακό timing είναι απλά ένα ψέμα





Timing, μια λέξη ένα δισεκατομμύριο ιστορίες που την συνοδεύουν.
Με λίγα λόγια μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το πολυεργαλείο των «σχεδόν σχέσεων», αφού τις περισσότερες φορές λειτουργεί ως ένα καλοστημένο άλλοθι ή σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις μη αναστρέψιμες καταστάσεις που βιώνουμε.

Το γνωστό λοιπόν σε όλους μας timing, είναι εκείνη η χρονική στιγμή που συμβαίνει η γνωριμία μεταξύ δύο ανθρώπων, με πολλούς μάλιστα να το θεωρούν και το μέγιστο καταλυτικό παράγοντα για την μετέπειτα εξέλιξη της. Κατά αυτό τον τρόπο, έρχεται να γίνει και ο διαχωρισμός του, σε καλό ή σωστό, όταν τελικά δέσει το γλυκό και γίνει η σχέση ή σε κακό και λάθος, όταν το οικοδόμημα που προσπαθούμε πετραδάκι πετραδάκι να χτίσουμε, καταρρεύσει ωσάν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως την πλευρά του σωστού timing, θα την ακούσεις συνήθως αντιπαραβολικά και σπάνια αυτούσια, αφού στην περίπτωση που υπάρξει τελικά δεσμός, μιλάμε περισσότερο για τα κοινά θέλω κι ενδιαφέροντα, που έφεραν κοντά το ζευγάρι.

Για την κακή του πλευρά όμως, άρχισε να μου κάνει μια μέρα διάλεξη η φίλη μου η Λία, όταν προσπαθούσε με τα χίλια ζόρια να μου δικαιολογήσει την προβληματική της γνωριμία με το φίλτατο Διονύση, που από όπου και αν την έπιανες έμπαζε νερά.

Το παλικάρι μας από εδώ παρ’όλο που την είχε ξεκάθαρα στο φτύσιμο χρησιμοποιώντας την μόνο όταν ήθελε να περάσει καλά το βράδυ του, εκείνη έβρισκε πάντα παρηγοριά στην δικαιολογία πως απλά δε γνωρίστηκαν την κατάλληλη στιγμή.

Έτυχε βλέπεις, έλεγε, να έχει χωρίσει πρόσφατα από μια επίπονη σχέση και απλά ήθελε το χρόνο του για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Αρνιόταν πεισματικά να δει την αλήθεια του πράγματος και παρέμενε συνεχώς στο πόσο καλά περνάνε τις λίγες φορές που ήταν μαζί.

Εγώ όμως με τη σειρά μου, θα σου απαντήσω αυτό που πιστεύω πως ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις και ας ακουστώ ωμή και απότομη: Κολοκύθια τούμπανα!

Το timing και άλλες τέτοιες αηδίες είναι απλά και μόνο επινοήσεις των καιρών μας. Γιατί κάθεται κομματάκι βαρύ στο εγωιστικό μας στομάχι, να παραδεχτούμε αυτό που φαίνεται πεντακάθαρα με τη λογική και προσπαθούμε μανιωδώς να δικαιολογήσουμε τις μαλακίες που κάνουμε εμείς στους άλλους ή τις στραβές που κάνουν οι άλλοι σε εμάς.

Όταν δεις τον άλλον και τον θες δικό σου, τα πράγματα είναι απλά και ξάστερα, δεν χρειάζεται να γίνει καμία έκλειψη ήλιου, ούτε βροχή των αστεριών για να το καταλάβεις.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χωρίσει από τις υπάρχουσες σχέσεις τους για να ζήσουν έναν καινούργιο μεγάλο έρωτα, πόσο μάλλον αν τους χτυπήσει την πόρτα ο άλλος, όντες ήδη χωρισμένοι.

Για αυτό σταμάτα να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά σου, αναπαράγοντας κάθε βλακεία που σου πασάρουν, σαν σκασμένη σαπουνόφουσκα, απλά και μόνο για να σου απαλύνουν τον πόνο της απόρριψης. Άνοιξε τα ραντάρ σου, τέντωσε τις κεραίες σου και προσπάθησε να εντοπίσεις τι πηγαίνει στράφι στην κάθε γνωριμία σου ή τι είναι αυτό που σε κάνει να επιλεγείς συνεχώς τα λάθος άτομα.

Στο τέλος τέλος, αυτό είναι που την επομένη φορά ίσως σε βοηθήσει να κάνεις μια σχέση της προκοπής με ένα φυσιολογικό άνθρωπο και να αφήσεις ξεχασμένο κάπου στο μεσαίωνα το κυνήγι των μαγισσών, που με τόσο ζήλο καταδιώκεις.

Γιατί το timing, αλλά και ο χρόνος γενικότερα είναι απλά και μόνο ανθρώπινα δημιουργήματα. Μην κοιτάτε εμένα, τα παράπονα σας στον κύριο Αϊνστάιν.

Πηγή: pillowfights.gr

4 σχόλια:

  1. Μπορώ να πω πως διαφωνώ κάθετα με τις απόψεις που διατυπώνει το εν λόγω άρθρο. Το timing δεν έχει να κάνει με χρόνο, αλλά με συγκυρία. Γι' αυτό ίσως και να χρησιμοποιείται γερούνδιο αντί ουσιαστικού, για να δηλώσει μια κατά κάποιο τρόπο κατάσταση εν εξελίξει(μια υποτυπώδη δράση), όχι ένα σημείο-σταθμό.

    Το να βγεις από μια μακροχρόνια σχέση και -ενώ έχεις ανάγκη να μείνεις για λίγο μόνος και τα τα βρεις με τον εαυτό σου- στο καπάκι να εμφανιστεί ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον στον ορίζοντα είναι κακό τάιμινγκ. Το να περνάς μια περίοδο που οι επαγγελματικές/ακαδημαϊκές σου επιδιώξεις δε σου αφήνουν χρόνο και/ή ψυχικό σθένος για κάτι διαφορετικό είναι κακό τάιμινγκ. Το να ερωτευτείς κάποιον ένα μήνα πριν κάποιος από τους δυο σας φύγει χιλιόμετρα μακριά είναι κακό τάιμινγκ. Το να επιστρέψει "δε ουάν δατ γκοτ αγουέι" πάνω που εσύ έχεις κατασταλάξει αλλού -και δεν φεύγεις από εκεί- είναι κακό τάιμινγκ -για εκείνον. Το να ερωτευτείς κάποιον πάνω που σε ξεπέρασε και προχώρησε στη ζωή του είναι κακό τάιμινγκ. Ακόμη και το να μείνεις έγκυος από ένα ουάν νάιτ σταντ ενώ παντρεμένα ζευγάρια προσπαθούν δίχως αποτυχία, ακόμη και αυτό είναι κατά μία έννοια κακό τάιμινγκ.

    Σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε μοιρολάτρες, άλλωστε όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Η ζωή είναι συνδυασμός προσωπικών επιλογών και τύχης. Ακόμη και στον Αλχημιστή του Κοέλιο, ένα βιβλίο-ύμνος στο πεπρωμένο, ο Σαντιαγό έπρεπε ο ίδιος να επιλέξει να κυνηγήσει το πεπρωμένο του ώστε να αγγίξει τον Προσωπικό του Μύθο. Γι' αυτό το λόγο βιώνουμε στιγμές που άλλοτε επιδιώξαμε συνειδητά κι άλλοτε δεν καταλάβαμε καν πώς η ζωή μας έβγαλε εκεί.
    Και μην ξεχάσουμε ότι τάιμινγκ υπό αυτή την έννοια σημαίνει ότι και οι δύο ενδιαφερόμενοι έκαναν την ίδια επιλογή, ταυτόχρονα, τη δεδομένη στιγμή. Αν οι επιλογές διαφέρουν τότε, ναι, είναι κι εκείνο κακό τάιμινκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαινω αυτα που λες απλα δεν ειμαι και πολυ αυτης της αποψης. Πιστευω πως αν ειναι να γινει κατι θα γινει. Μπορει να μην "κατσει" την πρωτη φορα και να κατηγορησουμε το timing αλλα αν ειναι να γινει θα βρεθει καλο timing και θα γινει. Οποτε αυτοματα αναιρει το προηγουμενο.
      Δεν ξερω αν κανω κατανοητο αυτο που θελω να πω.... Απλα συμφωνησα με το αρθρο γιατι το θεωρώ απλα δικαιολογια...

      Διαγραφή
    2. Συνήθως αν δεν κάτσει το timing την πρώτη φορά, δεν κάθεται ποτέ..σπάνια οι άνθρωποι προσπαθούν και περιμένουν μέχρι να είναι η κατάσταση κατάλληλη και οι συνθήκες ευνοϊκές και για τους δύο.
      Όταν πετυχαίνει κακό timing, μάλλον το σμίξιμο εκείνο δεν ήταν για να γίνει....

      Διαγραφή
    3. Ποιος ξέρει πώς πραγματικά είναι τα πράγματα....:P

      Διαγραφή