Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

11η Σεπτεμβρίου: Τα μυστήρια όσα και οι νεκροί!




Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία που έγινε στους Δίδυμους Πύργους του Μανχάταν στις ΗΠΑ, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα…

Ήταν γύρω στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και εννέα το πρωί ώρα Αμερικής όταν στο Μανχάταν συνέβη η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία.

Οι τηλεοπτικές οθόνες ανά την υφήλιο έδειχναν σε απευθείας μετάδοση δύο πολιτικά αεροσκάφη να πέφτουν πάνω στους Δίδυμους Πύργους σπέρνοντας το θάνατο, την καταστροφή και τον φόβο στον υπόλοιπο κόσμο. Άλλο ένα αεροσκάφος έπεσε στο Πεντάγωνο κι ένα τέταρτο στην Πενσυλβανία.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν μέσα σε λίγη ώρα. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα ανέρχονται σε 2973. Μέχρι και σήμερα επισήμως αγνοούμενοι παραμένουν 24 άνθρωποι σε κείνο το σημείο όπου βρισκόταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το οποίο έκτοτε αναφέρεται ως Ground Zero.

 Τις επιθέσεις ανέλαβε η Αλ Κάιντα με τον αρχηγό της τότε καταζητούμενο από τις ΗΠΑ Οσάμα Μπιν Λάντεν, λίγες ημέρες μετά την επίθεση να εξηγεί τους λόγους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.


Ήξερε η κυβέρνηση Μπους ότι θα γίνει η επίθεση;

Δύο χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση, φουντώνουν οι πληροφορίες πως η Αμερική ήξερε. Ήξερε τι θα συμβεί:

Το Grand Zero εδώ και χρόνια το… ακολουθούν διάφορα σενάρια. Ακραίες θεωρίες που βασίζονται σε συνωμοσίες και διαφορετικές προσεγγίσεις συνοδεύουν εδώ και 14 χρόνια ένα θέμα που συγκλόνισε και συγκλονίζει ακόμη και σήμερα όλο τον κόσμο.


Οι επιζώντες
Ορισμένοι από τους επιζώντες της επίθεσης ακόμη και σήμερα 14 χρόνια μετά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας από εκείνο το τοξικό νέφος που σκέπασε την ευρύτερη περιοχή αμέσως μετά την βουτιά των αεροσκαφών στους Πύργους.

Ο καρκίνος στο φάρυγγα που μέχρι εκείνη τη χρονιά, ήταν μία σπάνια μορφή καρκίνου μεταξύ μη καπνιστών στις ΗΠΑ, άρχισε να χτυπά τον έναν μετά τους άλλους, τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή κι έζησαν σε απόσταση αναπνοής το συνταρακτικό γεγονός της 9/11.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός 55χρονου συνταξιούχου αξιωματικού στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, του David Howley, ο οποίος εργάστηκε για αρκετούς μήνες στα συντρίμμια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Κανείς απ’ όσους ήταν εκεί κάτω, έχει γλιτώσει. Εάν δεν έχουν πάθει καρκίνο, έχουν προβλήματα με την αναπνοή ή έχουν παρουσιάσει προβλήματα με το αίμα. Κανείς δε βγήκε αλώβητος από εκεί».
Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις, στο σημείο που βρίσκονται τα θεμέλια των Δίδυμων Πύργων κατασκευάστηκε ένα Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου: δύο τεχνητές λίμνες από σκούρο γρανίτη όπου πάνε είναι χαραγμένα τα ονόματα όλων των θυμάτων.

Κοντά στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ έχει κοστίσει μέχρι τώρα η αποζημίωση συγγενών θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και όσων έκτοτε επλήγησαν σοβαρά και ανθρώπων που έχουν καταστεί ανίκανοι να εργαστούν.

Η Αμερική πληρώνει ακόμη την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και σε ανθρώπινες ζωές και σε χρήμα...

Πηγή: www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου