Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Once in a blue moon

Blue Moon ή αλλιώς η "Μπλε Φεγγάρι" ονομάζεται το φαινόμενο που αντικρίζουμε απόψε.

Αυτό το φαινόμενο ονομάστηκε έτσι από τη συχνότητα κατά την οποία έχουμε δεύτερο φεγγάρι ανά μήνα (μεταξύ μας δεν γίνεται και τόσο σπάνια) , δηλαδή κάθε 2,72 χρόνια.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το χαρακτηρίζουμε Μπλε επειδή είναι μελαγχολικό. Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος όρος καθιερώθηκε, όχι απαραίτητα για πανσέληνο, αλλά λόγω ενός σπάνιου φαινομένου όπου το φεγγάρι φαίνεται όντως μπλε λόγω της ύπαρξης καπνού ή μορίων στην ατμόσφαιρα.

Οι αστρονόμοι πάντως θεωρούν πως ο συγκεκριμένος όρος για ένα διπλό φεγγάρι σε ένα μήνα ως "Blue Moon" είναι λανθασμένος.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Από προσωπική εμπειρία τώρα, η σημερινή μέρα ήταν γεμάτη από εναλλαγές συναισθημάτων καθώς ορκιζόταν μια πολύ στενή μου φίλη.

Έτσι το "Blue Moon" το παρατήρησα από το αυτοκίνητο ανάμεσα στα γέλια στα κλάματα και σε όλες τις εναλλαγές συζητήσεων που είχαμε μέχρι να φτάσουμε πίσω.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, συνέβη κάτι περίεργο, που αμέσως αμέσως (σαν ένθερμες θαυμάστριες του Supernatural αλλά και οποιουδήποτε supernatural φαινομενου) η καθεμία έκανε τη δική της υπόθεση.

Ξάφνου στον έρημο δρόμο χωρίς φώτα, αντικατοπτρίζεται στον απέναντι λόφο ένας φωτεινός προβολέας που περιστρέφεται. Αμέσως η μαμά της κόβει ταχύτητα και καθόμαστε και το παρατηρούμε με την καθεμία να έχει βγάλει τα δικά της συμπεράσματα: Εγώ πως κάποιο U.F.O. περιστρέφεται, η φίλη μου πώς δημιουργήθηκε μια πύλη και η μαμά της πως φαίνονται πνεύματα. Και όλα αυτά τα δικαιολογούσαμε λόγω του Blue Moon.

Εξαιτίας της μεγάλης μας φαντασίας, καμία από τις τρεις δεν σκέφτηκε πως απλώς γινόταν ένα πανηγύρι σε κάποιο χωριό και κάποιος προβολέας (ή μύλος καθώς γύριζε) έκανε μεγάλη αντανάκλαση στο λόφο.

Και αυτό το καταλάβαμε αφού είχαμε σταματήσει, ανοίξαμε παράθυρα και ακούσαμε κάποια μουσική να παίζει από το βάθος.

Τέλος, το φεγγάρι με βρίσκει ξαπλωμένη στο κρεβάτι για το τέλος της ημέρας, κουρασμένη από όλη την ένταση που περιείχε αλλά τελείως ευτυχισμένη για τις σημερινές όμορφες και ξεχωριστές στιγμές !

4 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα οι εκδοχές σας ήταν η μια καλύτερη από την άλλη!
    Αλλά U.F.O. ρε γλυκούλα; Τι κυνηγός είσαι εσύ; Δεν ξέρεις ότι είναι νεράιδες; Ή ο Γαβ; χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή