Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ψέματα και υποκρισίες




Τις τελευταίες μέρες νιώθω ότι με πνίγουν τόσα πολλά. Βγαίνω για να περνάω καλά αλλά πνίγομαι. Με πνίγει η αδικία, με πνίγουν τα νεύρα μου και ψάχνω τρόπους να ξεσπάσω. Θέλω να χτυπήσω, να σπάσω κάτι να φύγει από μέσα μου η τόση οργή. Άλλες φορές πάλι με πιάνει αυτό το ψυχρό αίσθημα και δεν θέλω να ασχοληθώ με τίποτα και τίποτα απολύτως δε μου κάνει την παραμικρή αίσθηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πετάξει κάτω το κινητό μου από τα νεύρα μου. Βαρέθηκα να είμαι το θύμα. βαρέθηκα να με καταπατούν για να είναι αυτοί καλά και εγώ να στεναχωριέμαι και να σπάω το κεφάλι μου γιατί γίνονται όλα έτσι. Να κατηγορώ τον εαυτό μου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν για πολλά πράγματα. Τα γνωστά, αλλά έχουν πέσει και καινούρια πλέον.
Πέρα από εσένα Κ, που δεν έχεις επικοινωνήσει καθόλου μαζί μου εδώ και τόσες εβδομάδες, που σε έχω πετύχει έξω αλλά προφανώς και οι δύο κάνουμε ότι δε βλέπουμε ο ένας τον άλλο & δεν έχουμε χαιρετήσει. Και μεταξύ μας, εγώ προσωπικά το κάνω και λίγο από πείσμα. Στο κάτω κάτω αν ήθελες να μου μιλήσεις θα απαντούσες τόσο καιρό στα μηνύματα. Ή θα έστελνες κάτι τέλος πάντων.

Επίσης, έχω σιχαθεί το ψέμα, την κοροϊδία και την υποκρισία. Σιχαίνομαι τους δήθεν ανθρώπους. Έχω βαρεθεί να είμαι καλή και να με μαχαιρώνουν πισώπλατα. Έλα πες το μου στη μούρη μου. Πραγματικά θα το εκτιμήσω παραπάνω από αυτό που γίνεται τώρα.

Φίλη μου υποτίθεται, και βρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει να βγούμε. Και όταν εγώ έχω κανονισμένο κάτι είμαι αυτή που «καταφέρνει και κλείνει όλη τη μέρα». Όταν ήρθε όμως, υποτίθεται πως θα βγαίναμε. Κι όμως προτίμησε την άλλη παρέα. Και σε μένα ούτε ένα τηλέφωνο.

Και ψέματα. Όσο πάνε και πολλαπλασιάζονται. Δεν ξέρω πότε θα ξεσπάσω. Και εκτός αυτού πρέπει να ξεκόψω. Αυτό λέω στον εαυτό μου. Δεν μου αξίζει όλο αυτό, όσο εγωιστικό και κακότροπο μπορεί να ακουστεί. Αλλά πραγματικά δεν θέλω κανέναν στη ζωή μου που δεν θέλει να βρίσκεται. Ή που βρίσκεται για έναν και μόνο σκοπό. Ψεύτικο σκοπό. Δε θέλω. Έχω φίλους. Λίγους αλλά καλούς. Και ειλικρινά τους προτιμώ & μου έχουν προσφέρει πολλά πολλά περισσότερα.

Να περνάτε καλά, δε θέλω το κακό σας. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αλλά εγώ δε θέλω τέτοιες φιλίες. Πηγαδάκια πίσω από τη πλάτη μου και ψέματα δεν μπορώ να τα ανεχτώ. Γι αυτό κρατάω πλέον μόνο τα τυπικά.
 
Καλά να περνάτε με τα ψέματα και τις υποκρισίες σας....

4 σχόλια:

  1. Όσον αφορά τον Κ. αυτή η ανάρτηση αλλά και η: http://chrisfallenangel.blogspot.gr/2014/08/blog-post_47.html δυστυχώς επιβεβαιώνουν το κακό μου προαίσθημα -όχι απόλυτα, αλλά προς εκείνη την κατεύθυνση μοιάζει να πηγαίνει..
    Δεν θα πω περισσότερα τώρα, αλλά κανόνισε ένα βράδυ να τα πούμε γιατί έχω πολλές σκέψεις επάνω στο ζήτημα ;)

    Όσον αφορά τη φίλη-φίδι απλά μην ασχολείσαι καν..δεν αξίζει τον κόπο..ξέρεις πόσα άτομα θα βγουν από τη ζωή σου έτσι απλά, δίχως να το περιμένεις; Αν είναι να αναλώνεσαι με τέτοια περιστατικά, άσε, δεν αξίζει. Βέβαια δεν ξέρω πόσο κοντά είσαστε, αλλά να ξέρεις ότι αν η φιλία έχει βάσεις κι είναι αληθινή, ανασταίνεται ακόμη και μετά από καιρό και μετά από μεγάλες παρεξηγήσεις. Ίσως η φιλική σχέση να μην είναι όπως πριν, αλλά η φιλία -έστω και εκ του μακρόθεν- θα παραμείνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει. Το ψυχοφθόρο είναι όμως όταν για πρώτη φορά αποφασίζεις να βάλεις πείσμα, τσουπ, έρχεται πάλι. Δεν πιστεύω ότι το κάνει επίτηδες αλλά αλήθεια θα ήθελα να μπω στο μυαλό του, να μάθω τι σκέφτεται και πώς το σκέφτεται. Ετοιμάζω και την ανάρτηση που έλεγα, οπότε θα είμαι πιο αναλυτική εκεί.
      Και εννοείται θα τα πούμε όταν με το καλό πάω Καστοριά για να είμαι πιο άνετη και να μπορώ να μιλήσω τις "δικές μας" ώρες...

      Το άσχημο αυτό είναι. Ότι ήμασταν κολλητές να φανταστείς εδώ και μια 10ετία σχεδόν (κάτι λιγότερο). Και με τρομάζει, όσο και με απογοητεύει το γεγονός ότι έχουμε γίνει έτσι. Ή έχουμε αλλάξει και οι δύο, ή κάποια από τις δυο μας μόνο και η άλλη δεν δέχεται την αλλαγή. Μόνο αυτό μπορώ να συμπεράνω. Εγώ βέβαια μετά από τις τελευταίες συμπεριφορές δεν μπορώ να έχω την ίδια εμπιστοσύνη... Έχει διαλυθεί μέσα μου τελείως

      Διαγραφή
    2. Όποτε θες στείλε μου στο σκαιπ και θα σε πάρω τηλ :)
      Έχουμε πολλά να πούμε..και φιλικά και γκομενικά :Ρ

      Διαγραφή
    3. Ναι αμέ...και σε σκεφτόμουν σήμερα να σου στείλω.... ;)
      <3

      Διαγραφή