Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Society's idea of Beautiful...

                                                                                                                                           14.03.2014





Βρέθηκα με την αδερφή μου στα μαγαζιά στην Αθήνα σήμερα και αντίκρισα πολλά παντελόνια τα οποία είχαν νούμερα όπου ούτε ένα παιδάκι 15 χρονών δε θα χωρούσε εκεί μέσα.
Και ναι αποδέχομαι ότι δεν είμαι αδύνατη ή ότι δεν έχω το τέλειο σώμα αλλά αυτό που προσπαθεί να περάσει η κοινωνία με το να πλασάρει τέτοια νούμερα σε παντελόνια είναι πραγματικά τραγικό! Έπειτα από αυτό, συζητούσα με την αδερφή μου για τα νούμερα των ρούχων που κυκλοφορούν και μου είπε πως σε πολλά μαγαζιά αρχίζουν και καταργούν τα νούμερα 38-40-42 και φέρνουν πάρα πολύ μικρά νούμερα.
Οκ, εσύ και εγώ έχουμε το μυαλό να ψωνίσουμε από κάπου αλλού. Ένα κοριτσάκι όμως μικρότερο ή ακόμα και στην ηλικία μου που έχει ήδη αρκετές ανασφάλειες δεν θα ψωνίσει από κάπου αλλού αλλά θα ακολουθήσει αυτό που του πλασάρουν. Δηλαδή πως πρέπει να λιμοκτονήσει, να περάσει νευρική ανορεξία για να μπορέσει να γίνει αποδεκτή στην κοινωνία.
Την κοινωνία μας πλέον τη σιχαίνομαι. Δεν θέλω να ανήκω στα «ρομποτάκια» που του κάνουν πλύση εγκεφάλου έτσι ώστε να το αναγκάσουν να ζει όπως αυτή θέλει. Η κοινωνία μας είναι μια σκύλα, που δεν δέχεται το διαφορετικό. Είναι μεγάλη ρατσίστρια.
Είναι κατά των ανθρώπων που δεν θέλουν να φαίνονται τα κόκαλά τους για να χωράνε στα 28 και 30 νούμερα παντελονιού,  κατά των ανθρώπων που νιώθουν άνετα με το σώμα τους ακόμα και αν αυτό δεν είναι τέλειο, που γι’ αυτούς μπορεί να είναι. Κατά των ανθρώπων που δεν βάζουν σύνορα στην αγάπη, που η καρδιά τους επιλέγει να αγαπά «διαφορετικά» με βάση τη σκύλα κοινωνία & αναφέρομαι στους ομοφυλόφιλους που η κοινωνία δεν φαίνεται να τους αποδέχεται με τίποτα ακόμα και αν δεν τη βλάπτουν σε ΑΠΟΛΎΤΩΣ τίποτα! Από ότι φαίνεται όμως δεν μπορεί να δεχτεί ότι κάποιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί.
Πόσες φορές έχω πέσει πάνω σε ανθρώπους που μόλις δουν ένα αγόρι με πολλά τατουάζ ή μια κοπέλα με μπλε-μοβ μαλλί θα τους δείξουν με το δάχτυλο, θα τους χλευάσουν, θα γελάσουν μαζί τους, με λίγα λόγια θα τους κοροϊδέψουν γιατί επέλεξαν να κάνουν κάτι που τους αρέσει και θέλουν και η κοινωνία δεν το αποδέχεται γιατί είναι διαφορετικό.
Πέρυσι είχα ξυρίσει το μαλλί μου από τη μία πλευρά και μόνο αν κρίνω από τα βλέμματα που έπαιρνα από τους περισσότερους, θα έλεγα πως ήμουν αρκετά μισητή και μη προσαρμοσμένη στην κοινωνία γιατί επέλεξα να κάνω κάτι που ήθελα.
Μπορώ να πιάσω πολλά πρότυπα της υποτιθέμενης δίκαιης και τέλειας κοινωνίας και θα καταλάβετε πως σιχαίνομαι (σχεδόν) τα πάντα!
Από το πρότυπο του γάμου, που αναγκάζουν τα ζευγάρια να παντρεύονται και να ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά ενώ υποτίθεται πως θέλουν να ξεκινήσουν ένα καινούριο μέλλον μαζί, από το πρότυπο της θρησκείας που η ίδια η εκκλησία έχει κατακρεουργήσει όλο το θεσμό, από το πρότυπο της εργασίας, που σε αναγκάζει να παίρνεις ένα σωρό πτυχία για να καταφέρεις να βρεις μια δουλειά που αγαπάς και στο τέλος σου λέει πως δεν σε δέχεται με πολλά πτυχία γιατί δεν έχει να σε πληρώσει.
Από το πρότυπο της ανεξάρτητης γυναίκας που ακόμα και σήμερα ακούω αρνητικά σχόλια (αν είναι δυνατόν το έτος 2014!!! ) , το πρότυπο που παρουσιάζει η κοινωνία τους ροκάδες και τους μεταλάδες, το πρότυπο της εικόνας και της ομορφιάς που ουσιαστικά μόνο αυτό περνάει και ας έχεις IQ ραδικιού, αρκεί να είσαι όμορφη...

Τα πρότυπα της πολιτικής που όλοι είναι τέλειοι και μας πραγματοποιούν ότι θέλουμε προεκλογικά (μέχρι και ταξίδι στη Hawaii μπορούν να σου τάξουν) και εμείς σαν ηλίθιοι πολίτες τους πιστεύουμε και τρέχουμε από πίσω για να τους ψηφίσουμε. Και αν κρίνω από την Ελληνική κοινωνία κάνει το ίδιο λάθος εδώ και 30 χρόνια (τουλάχιστον) και δε νοεί να το καταλάβει.
Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω κανένα πρότυπο της κοινωνίας από τη στιγμή που διαφωνώ στα περισσότερα. Μια συμβουλή θα σας δώσω που έχω σκοπό να την ακολουθήσω και εγώ.
Ζήστε τη ζωή σας όπως ακριβώς θέλετε. Μη δίνεται σημασία στο τι λέει ο κόσμος και η κοινωνία δίπλα σας. Συμφέροντα εξυπηρετούν. Δε ζουν τη ζωή σας. Εσείς τη ζείτε. Γι’ αυτό προσπαθήστε να την κάνετε όσο καλύτερη γίνεται και να τη ζήσετε όπως θέλετε εσείς και ΚΑΝΈΝΑΣ άλλος!
Ναι, είναι σίγουρο ότι θα σας κρίνουν και ίσως σας κακοχαρακτηρίσουν. Δεν θα πρέπει να σας ενδιαφέρει όμως. Όποιος δεν σας αποδέχεται γι’ αυτό που είστε δεν αξίζει να είναι δίπλα σας. Και αν δεν είναι δίπλα σας, αφήστε τον να λέει ότι θέλει. Δεν σας ξέρει και δεν αξίζει να σας μάθει και ποτέ...
Για το τέλος θα κλείσω με τη φράση που είχε πει ένα από τα μεγαλύτερα πρότυπα της μουσικής για μένα προσωπικά, ο αξέχαστος Kurt Cobain:"I am not gay, although I wish I were, just to piss off homophobes.”

7 σχόλια:

  1. Πόσες ανάλογες αναρτήσεις έχω γράψει κι εγώ..ήταν ακριβώς σαν να διαβάζω δικά μου λόγια.

    Σχετικά με την ανορεξία:
    Το παρατηρώ κι εγώ πηγαίνοντας στην αγορά ότι τα γυναικεία ρούχα που κυκλοφορούν είναι για κοριτσάκια 13 χρονών.. Ρε συ έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν υπερμεγέθη μοντέλα κορίτσια με το δικό μου ή ακόμη και λιγότερο βάρος! Πριν μερικά χρόνια τα μοντέλα είχαν 8% χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος από το μέσο όρο. Πριν 2-3 χρόνια διάβασα ότι το ποσοστό αυτό έφτασε 23% πιο κάτω από τον μέσο όρο. Αν είναι δυνατόν δηλαδή..

    Σκέψου ότι μια φίλη μου που είναι μικροσκοπική από φυσικού της(την κοντούλα λέω, που είναι γύρω στο 1.57) είναι περίπου 48 κιλά(τα φυσιολογικά για το ύψος της) και λόγω σουλουπιού μπορεί και αγοράζει παιδικά ρούχα και αυτήν την κοπέλα στα γυναικεία δεν τη θυμάμαι να έχει φορέσει ποτέ ρούχο κάτω από 36 νούμερο(έχει και πεταχτό ποπό βέβαια)! Το κορίτσι που επαναλαμβάνω φοράει και παιδικά ρούχα! Σκέψου ότι έχει φορέσει δικό μου φόρεμα που είναι κάπου ανάμεσα στο 38 και το 40..
    Εγώ πχ στα αδύνατα μου φοράω 40 και στα κανονικά μου 42..Ποτέ μου δεν προσπάθησα να πέσω κάτω από 60 κιλά γιατί ο σωματότυπος μου είναι τέτοιος που δεν θα μου ταιριάζει(κι επειδή είμαι λιχούδα και δεν αντέχω πολύ καιρό με rabbit food :Ρ). Η σιλουέτα που θεωρώ ιδανική για εμένα(εκεί γύρω στα 60-63 κιλά) εκλαμβάνεται από την κοινωνία ως υπερμεγέθης! Σκέψου ότι το στήθος μου κυμαίνεται μεταξύ των μεγεθών 3 και 4(ανάλογα το βάρος μου) και ακόμη και στα πιο αδύνατα μου έχω πρόβλημα να βρω πουκάμισο(που είναι και η λατρεία μου σαν ρούχο!). Εμείς κάναμε αμάν να μεγαλώσει το στήθος μας κι αυτοί προωθούν σαν πρότυπο τις σανίδες! χαχαχαχα :Ρ

    Και καλά εμείς έχουμε μάθει να αγαπάμε το σώμα μας, κι έχουμε κριτική σκέψη και ξέρουμε μερικά πράγματα για την υγιεινή διατροφή και και και... Αλλά τα σημερινά κορίτσια δεν καταλαβαίνουν την αναλογικότητα και προσπαθούν όλες να πέσουν στα 45 κιλά και να γίνουν "πλάκα" μπρος-πίσω(εμείς κάναμε αμάν να αποκτήσουμε καμπύλες!). Το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία τους επιβάλλει αυτά τα πρότυπα αντί να τα μέμφεται. Το αδυνάτισμα έχει γίνει αυτοσκοπός εις βάρος της υγείας. Έχω ακούσει για site με το όνομα -αν είναι δυνατόν!- "feel your bones" το οποίο λένε δίνει συμβουλές στα κορίτσια πώς να γίνουν ανορεξικά!!!!
    Όπως έχω γράψει σε αρκετές αναρτήσεις: τα κόκαλα είναι για τους σκύλους(μεταξύ μας κι εκείνοι προτιμούν το μπριζολάκι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..)!

    Η εικόνα νομίζω τα λέει όλα: http://weheartit.com/entry/80819183/search?context_type=search&context_user=ellatheelephant&page=10&query=conscious


    Σχετικά με την ομοφυλοφιλία:
    Είχα την τύχη να μεγαλώσω σ' ένα περιβάλλον που μου έμαθε να σέβομαι το δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του. Και αυτό το δίδαγμα το κουβαλάω ακόμη μέσα μου. Μπορεί εγώ να είμαι ετεροφυλόφιλη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπερασπιστώ το δικαίωμα του άλλου στην ομοφυλοφιλία. Ακολούθως, όμως, περιμένω και την ίδια αντιμετώπιση από εκείνους. Όσο με εξοργίζουν οι ομοφοβικοί, άλλο τόσο θυμώνω με τους ετεροφυλοφοβικούς. Τι εννοώ; Δε γίνεται εγώ να σέβομαι την επιλογή τους(να βρουν την ευτυχία σε ένα πρόσωπο του ιδίου φύλου) ενώ εκείνοι μέμφονται τη δική μου(να βρω την ευτυχία σε ένα πρόσωπο άλλου φύλου). Ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές που απαιτούν σεβασμό, ενώ οι ίδιοι δε σέβονται τα δικαιώματα των άλλων για μένα είναι χειρότεροι και από τους ομοφοβικούς(ακριβώς επειδή έχουν υποστεί ρατσισμό και ξέρουν).

    Ειδικά όσον αφορά τα ζώα(που γράφει σε μια από τις εικόνες που ανέβασες), είχα παρακολουθήσει το καλοκαίρι ένα ντοκιμαντέρ με ακραίες σεξουαλικές επιλογές ζώων και στην πρώτη θέση -ως πιο ακραίοι- ήταν οι πυγμαίοι χιμπατζήδες(κοντινό είδος με τον άνθρωπο) που χρησιμοποιούσαν το σεξ ως "χειραψία" και το έκαναν όλοι με όλους -άντρες, γυναίκες, νέοι, γέροι. Σε περίπτωση κινδύνου, μάλιστα, "ένα στα γρήγορα" πριν κρυφτούν είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης του πανικού! :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο θέμα όλος αυτός ο ρατσισμός που κυριαρχεί στην κοινωνία.
      Όσο για τα νούμερα που προσπαθούν να προβάλουν είναι πραγματικά απαράδεκτο και με στεναχωρεί το γεγονός ότι προσπαθεί μια υποτιθέμενη σύγχρονη κοινωνία να περάσει τέτοια πρότυπα.
      Και εγώ μη νομίζεις 1,57 είμαι και από το τρώγε-τρώγε έχω καταλήξει στα 57 κιλά που ποτέ δεν ήμουν. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να χάσω κάποια κιλάκια για μένα για να μαι εγώ πιο καλά. Ποτέ δεν θα το έκανα για κανέναν άλλον. Ούτε για τα πρότυπα, αλλά μόνο για μένα και να νιώθω καλά με μένα.
      Ούτως ή άλλως επειδή είμαι κοντούλα μου φαίνονται αμέσως αλλά δεν με επιρεάζει και πολύ. Την όρεξη μου δεν τη χάνω με τίποτα :P
      Όσο για την εικόνα συμφωνώ απόλυτα!!!

      Τώρα αυτό που είπες για τους ομοφυλόφιλους συμφωνώ με κάθε σου λέξη. Και εμένα δεν μ αρέσουν αυτοί που προκαλούν αλλά τους καταδικάζω και από τις δύο πλευρές είτε είναι straight είτε είναι ομοφυλόφιλοι. Γενικά έχω θέμα με τους ανθρώπους που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα επειδή αυτοί δεν τα στερούνται, θεωρούν πως είναι φρόνιμο να τα στερήσουν από κάποιον άλλο. Αυτούς τους ανθρώπους τους απεχθάνομαι!
      Χαχαχαχα...Σοβαρά;; Αυτό δεν το ήξερα....Να τι μαθαίνει κανείς :P

      Διαγραφή
    2. Όπως ακριβώς το είπες: υποτιθέμενη.
      Καλά κι εγώ θέλω να χάσω μερικά κιλά(γιατί από τη βαρεμάρα φέτος το έχω ρίξει στο φαΐ), αλλά αυτή είναι η διαφορά μας με τα λανθασμένα πρότυπα. Ότι ξέρουμε τα φυσιολογικά όρια(ουσιαστικά θέλουμε να πέσουμε στα φυσιολογικά μας "κυβικά" και να επιστρέψουμε στην εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας ως δική μας) και δεν θα επιλέξουμε ανθυγιεινές ή ανορθόδοξες μεθόδους για να το επιτύχουμε.
      Η όρεξη δεν χάνεται με τίποτα! :Ρ
      Όπως είπε και ο Dean "I can't live on rabbit food. I'm a warrior!" χαχαχαχαχαχαχαχα

      Αυτό ακριβώς..Όποιος κι αν είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους, το σημαντικότερο είναι να δέχονται τις επιλογές των άλλων και να σέβονται το δικαίωμα σε αυτές τις επιλογές!

      Αααα έχασες..το ντοκιμαντέρ ήταν όλα τα λεφτά! Το περιέγραφα στην παρέα μου το καλοκαίρι και ψοφήσαμε στο γέλιο! :ΡΡ

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς βρε Λιζάκι συμφωνώ. Τη δική μας εικόνα και πως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας και όχι το πως θέλει η κοινωνία να μας δει για να γίνουμε αποδεκτές.
      Και το άσχημο είναι ότι ξέρουν πόσες ανασφάλειες κρύβουν τα μικρά κοριτσάκια και πατάνε εκεί.
      Χαχαχαχ... Ο Ντιν έχει πει φοβερές ατάκες. Τον καταλαβαίνω :P

      Αχα! Συμφωνώ. Από όποια πλευρά και να βρίσκεται ο άλλος είναι άσχημο όταν δεν του δίνεις το δικαίωμα της επιλογής και δεν τον αποδέχεσαι γι' αυτό που είναι.

      Χααχαχαχα...Και μόνο που σκέφτομαι πώς θα το περιέγραφες γελάω μόνη μου :P

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς! Το θέμα είναι να τα έχουμε εμείς καλά με τον εαυτό μας! Μπορεί μια κοπέλα να είναι παχουλή και να έχει απίστευτη αυτοπεποίθηση ενώ μια κοπέλα με καταπληκτικό κορμί να έχει χίλιες μια ανασφάλειες.. Εμ αυτό είναι το θέμα, ότι πατάνε στις ανασφάλειες των μικρών παιδιών -που δεν έχουν αναπτύξει ακόμη κριτική σκέψη- και τα ισοπεδώνουν..

      Καλά ο Ντιν είναι μορφή! Πολλές φορές έχω δηλώσει θηλυκή έκδοση του :ΡΡ

      Αυτό, κατά λέξη..σου λέω όσο έξαλλη με κάνουν οι ομοφοβικοί άλλο τόσο με εκνευρίζουν δηλώσεις αηδίας ομοφυλόφιλων ακτιβιστών εναντίον ετερόφυλων ζευγαριών...

      Τη δική μου περιγραφή μπορώ να σου την κάνω μέσω σκάιπ, μα το αποκορύφωμα ήταν οι αντιδράσεις του "κουμπάρου" μου -με την κολλητή μου και τον σύντροφο της ήμασταν παρέα από πριν τα φτιάξουν- ο οποίος είναι ο πιο αστείος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου! Κατουρηθήκαμε στα γέλια όταν τους περιέγραφα το ντοκιμαντέρ! :ΡΡ

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα..Το θυμάμαι αυτό με τον κουμπάρο...χαχαχαχαχαχαχαχαχα...


      Ναι αυτό έχει περισσότερη σημασία. Δεν με ενδιαφέρει τι είναι ο άλλος. Από τη στιγμή που δέχεται τα δικαιώματα των άλλων είμαι μαζί του!

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς..όταν δε σέβεσαι τις επιλογές των άλλων πώς περιμένεις εκείνοι να σεβαστούν τις δικές σου;

      Διαγραφή