Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

10 πράγματα που δεν μάθατε ποτέ για τον Freddie Mercury



24.11

Ο frontman των Queen πεθαίνει σαν σήμερα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι προσβλήθηκε από τον ιο του HIV



Ένας από τους πιο ταλαντούχους, ευφυείς, αξεπέραστους περφόρμερ της γενιάς του, o Freddie Mercury συνεχίζει να προκαλεί το θαυμασμό και να μαγνητίζει τα βλέμματα όσων "σκάβουν" για διαμαντάκια στο YouTube, ακόμη και σήμερα, 23 χρόνια μετά το θάνατό του. Δεδομένου ότι ο front man των Queen, έπαιζε με τον ηδονισμό σε κάθε του περφόρμανς, κατατάσσεται επάξια στην πρώτη τριάδα, ίσως και στην κορυφή (κατά την ταπεινή άποψή μου) των μουσικών που κατάφεραν να διεισδύσουν βαθιά στα εγκεφαλικά μας κύτταρα.

Τον Νοέμβριο του 1991, λίγες ημέρες πριν πεθάνει, ο Freddie Mercury συναντήθηκε με τον μάνατζέρ του για να συζητήσουν ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να αποκαλύψει στον κόσμο ότι είχε AIDS. Μόλις συμφώνησαν στο κείμενο της ανακοίνωσης, ο 45χρονος τραγουδιστής άρχισε να αναρωτιέται πώς θα τον θυμόταν o κόσμος. "Μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε με τη μουσική μου," είπε, "αλλά μην με κάνετε να φαίνομαι βαρετός".

Παρακάτω θα βρείτε 10 πράγματα που δημοσίευσε το περιοδικό Clash και πιθανότατα δεν γνωρίζατε για τον Freddie Mercury. 

1. Ακόμη και το επίσημο διαβατήριο του έγραφε «Frederick Mercury», παρά το γεγονός ότι το όνομα γέννησής του ήταν Farrokh Bulsara. Αν τον αποκαλούσες διαφορετικά και όχι Freddie δεν θα σε έβλεπε με καλό μάτι. Άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα «Freddie» στο κολέγιο της Βομβάης, όπου ήταν έγκλειστος και το «Mercury», όταν έγινε μέλος των QUEEN.

2. Δεν θεωρούσε τον εαυτό του ιδιαίτερα καλό πιανίστα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να φοβάται ιδιαίτερα κατά την εκτέλεση του «Bohemian Rhapsody» στις συναυλίες αφού ανησυχούσε ότι θα κάνει λάθη την ώρα που έπαιζε. Στα επόμενα χρόνια, άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και λιγότερο το πιάνο στα άλμπουμ, έτσι ήταν ελεύθερος να χορέψει και να τα δώσει όλα κατά τη διάρκεια των συναυλιών.

3. Στην τελευταία σκηνή του βίντεο «It's A Hard Life», όταν ο Freddie κάθεται στα σκαλιά, το κάνει πολύ προσεκτικά, γέρνοντας προς τη μία πλευρά. Είχε μόλις αφαιρέσει τον γύψο, αναμνηστικό μετά από ένα μεθυσμένο horseplay (χτυπιόταν πάνω στη σκηνή) που πήγε στραβά ένα βράδυ στο μπαρ "New York" του Μονάχου.

4. Στις συναυλίες του απέδιδε καλύτερα όταν είχαν προηγηθεί συναισθηματικές (και σωματικές) συγκρούσεις. Πριν από μια συναυλία στο Milton Keynes Bowl, ο Freddie Mercury καυγάδισε άσχημα με τον τότε σύντροφό του Bill Reid. Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που ο Reid δάγκωσε το χέρι του front man των Queen, αφήνοντας πάνω για ώρες, τα σημάδια των δοντιών του. Σε έναν άλλο καυγά μεταξύ τους, άφησαν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους με ένα στρώμα από σπασμένα γυαλιά και γύψο.

5. Σε ένα άλλο περιστατικό με τον Reid, οι δυο τους φώναζαν τόσο πολύ ο ένας στον άλλο και για τόσες ώρες που ο Freddie Mercury ξύπνησε με εντελώς βραχνή φωνή, την ημέρα μάλιστα που οι Queen θα τραγουδούσαν ζωντανά στο Saturday Night Live, ένα εξαιρετικά δημοφιλές σόου στις ΗΠΑ. Ολόκληρη τη μέρα προσπαθούσε με τους γιατρούς να ξαναβρεί τη φωνή του, κάτι που μετα βίας τελικά κατάφερε.

6. Μετά την επιβίβαση του σε μια πτήση για τη Νέα Υόρκη από το Τόκιο όπου βρισκόταν, ο Freddie Mercury ανακάλυψε ότι το αεροπλάνο ήταν ένα DC10, μοντέλο που στο παρελθόν είχε εμφανίσει διάφορα προβλήματα. "Το DC μοιάζει με θάνατο!" παρατήρησε και άρχισε να μαζεύει τα πράγματά του, τρέχοντας προς την έξοδο του αεροπλάνου και κλείνοντας τη μόνη διαθέσιμη θέση στην επόμενη πτήση 14 ώρες αργότερα.

7. Μία εποχή που ο Freddie Mercury ήταν σε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακάλυψε ότι ο σύντροφός του Tony Bastin, έβλεπε κάποιον άλλο άνδρα. Την ίδια στιγμή, του έστειλε ένα εισιτήριο και ζήτησε να τον επισκεφθεί στις ΗΠΑ, με το πρόσχημα ότι ήθελε απλά να τον δει. Με το που έφτασε, ο τραγουδιστής τον συνάντησε αμέσως, του είπε ότι τελείωσαν όλα μεταξύ τους και τον έβαλε στο επόμενο αεροπλάνο για Λονδίνο. Μάλιστα ο Freddie Mercury κράτησε και τη γάτα του Bastin, τον Όσκαρ.

8. Αγαπούσε τις γάτες του τόσο πολύ, ώστε κάθε φορά που έφευγε για περιοδεία τηλεφωνούσε στο σπίτι για να μιλήσει μαζί τους. Η κάποτε σύντροφός του και δια βίου στενή του φίλη Mary Austin κρατούσε τις γάτες κοντά στο ακουστικό, ώστε να μπορούν να τον ακούνε να μιλάει. Στο διαμέρισμά του είχε επίσης, πορτρέτα από όλες τις γάτες του. 


9. Οι βοηθοί του ήταν υποχρεωμένοι να έχουν πάντα μαζί τους στυλό και χαρτί καθώς ανά πάσα στιγμή η έμπνευσή του, θα μπορούσε να χτυπήσει απροσδόκητα. Οι στίχοι για το τραγούδι «Life Is Real» του ήρθαν ξαφνικά ενώ πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό.

10. Μια αναπαράσταση του αγάλματος που δημιουργήθηκε προς τιμή του Freddie Mercury και βρίσκεται στο Μοντρέ της Ελβετίας, τοποθετήθηκε στην κορυφή του Dominion Theatre, κάτω από την Oxford Street. 


Πηγή: www.lifo.gr

5 σχόλια:

  1. Φρέντιιι <3
    Αν είχα μια μηχανή που ταξιδεύει στο χωροχρόνο το πρώτο μέρος που θα πήγαινα θα ήταν η συναυλία των Κουίν στο Γουέμπλεϊ τον Ιούλιο του '86

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (και μετά ίσως στο Λόρενς του Κάνσας στις 2/11/83 για να σώσω τη Μέρι και αντίστοιχα τα αγόρια από τα δεινά που έζησαν χαχαχαχαχαχα)

      Διαγραφή
    2. Ααααχ σε εκείνη τη συναυλία θα ήθελα και εγώ τόοοσο πολύ να μπορούσα να βρίσκομαι με οποιοδήποτε τρόπο!!!
      Χαχαχαχαααχαχαχα <3

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν το κλείνουμε από τώρα!
      Όποια βρει πρώτη χρονομηχανή έρχεται και παίρνει την άλλη και πάμε μαζί στο Γουέμπλει! χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Χαχαααχαχα...Έγινεεε!!! Pinky Promise :D

      Διαγραφή