Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Don't tell me that it's over




Is it over? I guess it is. 

Αυτό ήταν λοιπόν. Όπως όλα δείχνουν. Ναι, μιλήσαμε πάλι σήμερα. Και από ότι φαίνεται «ανέβαλες» την επιστροφή σου για Τετάρτη. Και αυτό γιατί αρραβωνιάζεται ο αδερφός σου και αναγκάζεσαι να έρθεις.  Αργότερα μπορεί να ξαναφύγεις πάλι. Ή ακόμα και να μετακομίσεις τελείως από αυτή την πόλη όπως είπες σήμερα.

Και εγώ σου είπα ότι θα αναχωρήσω εκείνες τις μέρες. Και δεν φάνηκε να σε ενοχλεί. Μου πες ότι αν προλάβεις θα με δεις. Χωρίς να ξέρεις καν πότε ακριβώς θα φύγω. Το μόνο που δέχτηκες να μου πεις είναι πως πρέπει να μου δώσεις τα γυαλιά μου κάποια στιγμή. Αυτά που έχω ξεχάσει σπίτι σου.
Και φαντάζομαι όταν γίνει αυτό μετά τέλος. Ίσως το τέλος να ταν και σήμερα. Ίσως έτσι να είναι ο τρόπος σου να «ξεκαθαρίζεις» τα πράγματα. 

Και ύστερα πέταξες ένα σχόλιο: «Να βρεις έναν φοιτητή. Μπορεί να είναι το άλλο σου μισό». Και ύστερα έκανες χιούμορ του στυλ να μην είναι Καστοριανός γιατί αν αναγκαστώ να μείνω εδώ την έβαψα.

Δεν ξέρω τι θέλει να πει η όλη σου συμπεριφορά. Ίσως να προσπαθείς να το γυρίσεις στο φιλικό πάλι. Μπερδεύω τις σκέψεις στο μυαλό μου και κάνω το μυαλό μου μαρμελάδα. 

Το θέμα είναι πως δεν θα σε δω και αυτή την εβδομάδα (όχι! Δεν θα κάνω εγώ την υποχώρηση για ακόμα μια φορά). Κανόνισα να φύγω και θα φύγω. Δεν θα κάνω την υποχώρηση να μείνω εδώ και στο τέλος να μη θες να με δεις κιόλας.

Και ναι έχω νεύρα και δεν ξέρω με ποιον τα έχω. Με σένα ή με μένα; Που συνεχίζω; Που σκέφτηκα να μείνω εδώ μόνη μου; Που ενώ πεισματικά κανονίζω και προγραμματίζω να φύγω για αυτή την εβδομάδα που έχω κενό, μια ενοχλητική φωνή μέσα μου μου λέει να μείνω εδώ και να περιμένω να γυρίσεις και να σε δω. 

Ίσως τελικά να τα 'χω με μένα. 
Που πάντα είμαι αυτή που νοιάζεται περισσότερο. 
Που δίνει περισσότερα. 
Εγώ μου φταίω και κανείς άλλος.  


5 σχόλια:

  1. Απ' αυτά που διαβάζω, μοιάζει σαν να σε "διώχνει" με τον τρόπο του..δεν μπορώ να ξέρω, βέβαια, για ποιο λόγο, γι' αυτό θα σου γράψω κάθε ενδεχόμενο που περνάει απ'το μυαλό μου(από τα πιο απλά μέχρι τα πιο τραβηγμένα):
    μπορεί να μετάνιωσε που έκανε τη φιλία σας κάτι παραπάνω από φιλία
    μπορεί να ένιωσε πολύ γρήγορα να δένεται σε κάτι νέο και να θέλει να το διακόψει όσο είναι νωρίς
    μπορεί να παίζει κάτι νέο
    μπορεί να έχει ακόμη απωθημένα από την πρώην
    μπορεί να θέλει να κάνει μια νέα αρχή, χωρίς να σέρνει παραμάσχαλα πράγματα που του θυμίζουν το παρελθόν
    ή μπορεί ακόμη και να νιώθει "ενοχές" που παρασύρεσαι κι εσύ μαζί του ενώ εκείνος δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή

    Γνώμη μου, μη δώσεις έκταση. Μην παρακαλάς, μη διεκδικείς, άστο να κυλήσει κι αντέδρασε αναλόγως με τις εξελίξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να πιεστεί και να τον χάσεις ακόμη και ως φίλο ή στη χείριστη περίπτωση να σε κατηγορήσει ότι τον πιέζεις ενώ σου είχε ξεκαθαρίσει το τι θέλει από τη μεταξύ σας σχέση.
    Γενικότερα, κάντο για τον εαυτό σου. Βάλε μπροστά το πείσμα και τον "εγωισμό" σου. Κοίταξε πρώτα να είσαι εσύ καλά και να μην πατήσει κανείς την αξιοπρέπειά σου. Μην υπεραναλύεις καταστάσεις που μοιάζουν αδιέξοδες. Μην παρακαλάς και μην κάνεις υποχωρήσεις εκεί που οι προσπάθειες σου μοιάζουν να πηγαίνουν στο βρόντο. Μην έχεις ως πρώτη προτεραιότητα άτομα που δεν νιώθουν το ίδιο για σένα -ειλικρινά στο λέω, είσαι ένα καταπληκτικό πλάσμα και δεν αξίζεις να σου φέρεται κανείς λες κι είσαι η εναλλακτική επιλογή του! ❤

    Ακόμη, όμως, κι αν δε σε διώχνει, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που φέρεται όταν βρίσκεται σε τέτοιου είδους σχέσεις(να είναι δηλαδή στην καρακοσμάρα του), πάλι συνιστώ να συμπεριφερθείς κατ' αυτόν τον τρόπο, λες και δεν τρέχει τίποτα. Δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα κάνοντας υποχωρήσεις και διεκδικώντας παραχωρήσεις που δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει. Προς το παρόν άστο απλά να κυλίσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ Μια ακόμη συμβουλή βγαλμένη από -ατυχήσασα- πείρα:
      Μην ακυρώνεις δικά σου σχέδια για συναντήσεις που πολύ χλωμό το βλέπεις να γίνουν. Συνήθως καταλήγεις να περιμένεις τζάμπα το πολυπόθητο τηλέφωνο, ενώ μετανιώνεις για το ότι έμεινες πίσω ενώ μπορούσες να περνάς εκείνο το χρόνο όπως είχες κανονίσει εξ αρχής. Καταλήγεις να τα βάζεις με τον εαυτό σου είτε επειδή ήταν εύπιστος, είτε επειδή έκανε άλλη μια υποχώρηση χωρίς ανταπόκριση. Κατηγορείς τον εαυτό σου που γίνεται θύμα. Τέτοιες στιγμές νιώθεις πιο μόνη από ποτέ.

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου και για όλα τα όμορφα λόγια! Με συγκινείς κάθε φορά <3

      Έπειτα, ο λόγος που το κάνει δεν είναι ξεκάθαρος και ούτε θα ζητήσω ποτέ να τον μάθω. Ακόμα, δεν έχω σκοπό ούτε να πιέσω καταστάσεις ούτε να διεκδικήσω "έδαφος". Το αφήνω στην τύχη του, όπως λένε χωρίς να περιμένω πλέον πολλά. Ίσα ίσα μέσα μου το χω πάρει και απόφαση ότι έχει ήδη τελειώσει.

      Όσο για το θέμα εγωισμού, δεν είχα ποτέ αλλά τον τελευταίο καιρό μετά από διάφορα συμβάντα έχω αποκτήσει μπόλικο. Εγωισμό και πείσμα. Δεν πρόκειται να κάνω υποχώρηση, ούτε να χαλάσω τα σχέδιά μου για κάποιον που μου δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν τον ενδιαφέρει και πολύ. Γιατί στο τέλος, θα καταλήξω πάλι να θυμώνω και να νευριάζω με τον εαυτό μου και είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή...

      Διαγραφή
    3. Ξέρεις ότι πάντα χαίρομαι να δίνω μια συμβουλή, έστω κι αν είναι εν τέλει άχρηστη ;)

      Ακριβώς γλυκιά μου..δεν βγάζεις άκρη και δεν κερδίζεις τίποτα σπαζοκεφαλιάζοντας. Κοίτα να περνάς καλά με τα άτομα που θέλουν να βρίσκονται στη ζωή σου κι άσε τους "αβέβαιους" να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν. Ίσα-ίσα, μερικές φορές είναι καλύτερα να περιμένεις το χειρότερο.
      Καλό είναι να έχεις εγωισμό. Έχεις ήδη βρεθεί σε μια κατάσταση που άφησες να σε τσαλαπατήσει ο άλλος χωρίς να βγει πουθενά.. Είναι ώρα να βάλεις το καλό σου μπροστά, ώστε να μην καταλήξεις πάλι να μισείς τον εαυτό σου.

      Διαγραφή
    4. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Δεν αξίζει να καθόμαστε και να σπάμε το κεφάλι μας με καταστάσεις που δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά να τις αφήσεις να κυλήσουν.
      Πλέον πιστεύω πως έχω. Δεν μπορώ να μου επιτρέψω να διαλυθώ πάλι. Δεν νομίζω πως θα το αντέξω.

      Διαγραφή