Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Happy Birthday Kurt Cobain!



Εάν ο Kurt ήταν ζωντανός, σήμερα θα γιόρταζε τα 48α γενέθλιά του. Δεν είναι όμως εδώ. Ένας ακόμα θρύλος της μουσικής δεν βρίσκεται εδώ για να μας κάνει λίγο καλύτερους με τη μουσική του. Έχει αφήσει πίσω του ύμνους τους οποίος τους ακούμε μέχρι και σήμερα, 21 χρόνια μετά το θάνατό του. 

Παιδική ηλικία:

Ο Kurt είχε αναπτύξει ενδιαφέρον για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Το γεγονός βέβαια πως οι γονείς του χώρισαν του προκάλεσε μεγάλο σοκ και μάλιστα είχε πει πως τον είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. 

Στο σχολείο είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τα παιδιά της ομάδας πάλης του σχολείου γι’ αυτό και σταμάτησε. 

Μην έχοντας του προαπαιτούμενους βαθμούς για να αποφοιτήσει, δυο εβδομάδες πριν (την αποφοίτηση) ο Kurt παράτησε το σχολείο. Η μητέρα του του έκανε τη δήλωση: «ή θα βρεις δουλειά ή θα φύγεις από το σπίτι». Με το πέρασμα της ίδιας εβδομάδας, γυρνώντας σπίτι, βρήκε τα πράγματα και τα ρούχα του πακεταρισμένα έξω από το σπίτι του. Αυτό τον ανάγκασε να μένει σε σπίτια φίλων, αλλά και στην αποθήκη της μητέρας του. Όπως εξομολογήθηκε αργότερα, όταν δεν μπορούσε να βρει κάποιο μέρος να μείνει, ζούσε κάτω από μια γέφυρα του ποταμού Wishkah, που ήταν η έμπνευση του για το τραγούδι Something in the Way

Nirvana:

Οι Nirvana σχηματίστηκαν το 1987. Πρώτο μέλος (εκτός από τον Cobain) του συγκροτήματος ήταν ο Novoselic. Έπειτα έψαχναν για ντράμερ για να συμπληρώσουν το συγκρότημα. Πρώτη τους επιλογή ήταν ο Chad Channing όπου ηχογράφησαν μαζί το πρώτο τους άλμπουμ:Bleach. Ο Kurt όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος με τον Chad, έτσι έψαξε να βρει αντικαταστάτη όπου ήταν και ο Dave Grohl.

Χειρόγραφο του τραγουδιού "Lithium" από τον ίδιο τον Kurt
Προσωπική Ζωή:


O Kurt ήταν παντρεμένος με την Courtney Love (αρχηγό του συγκροτήματος Hole) και απέκτησαν μαζί μια κόρη την Frances Bean Cobain.

Κάποιοι κατηγόρησαν (και κατηγορούν ακόμα) την Courtney πως χρησιμοποιούσε τον Kurt για να γίνει διάσημη. Όπως και πως τα περισσότερα τραγούδια που την έκαναν διάσημη ήταν γραμμένα από αυτόν. 

Μία από τις μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις που είχαν σαν ζευγάρι, ήταν όταν το περιοδικό Vanity Fair έγραψε δήλωση της Courtney πως έπαιρνε ηρωίνη όταν ήταν έγκυος. Η ίδια είπε πως δεν είχε κάνει ποτέ τέτοια δήλωση και το τμήμα για την φροντίδα των παιδιών τους έτρεξε σε δικαστήρια για την ακαταλληλότητα να μεγαλώσουν ένα παιδί μέσα στα ναρκωτικά.  Η μικρή Frances δόθηκε για κάποιες εβδομάδες στα χέρια της θείας της (και αδερφής της Courtney) ώσπου στο τέλος οι γονείς της κέρδισαν ξανά την επιμέλεια. 

Μπορεί να ήταν άσχημα μπλεγμένος με τα ναρκωτικά αλλά κοντινοί άνθρωποι αναφέρουν πως ήταν υποδειγματικός πατέρας και πως λάτρευε ιδιαίτερα την κόρη του. 


 "The biggest impact of having a child is personally. I’ve always been chronically depressed, or at least pessimistic, for a part of each day. Now I only have to see Frances for 10 minutes and my spirits are lifted so high I feel like a completely different person." -Kurt Cobain, 1993 
 




KURT YOU ARE MISSED


Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να ήταν ψυχικά άρρωστος, να ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά και ένα σωρό άλλα πράγματα,  αλλά πραγματικά για μένα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους και γι’ αυτά που πρόσφερε στον τομέα της μουσικής για μένα είναι είδωλο!




Αρκετές πληροφορίες αντλήθηκαν από το Wikipedia.

4 σχόλια: