Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

71 χρόνια από τη γέννηση του Jim Morrison



08/12


71 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του Jim Morrison, μια σημαντική αλλά και μυστηριώδη μορφή της ροκ. Μεγάλωσε σε μια στρατιωτική οικογένεια και χρειαζόταν συχνά να μετακομίζουν από τη μία πολιτεία στην άλλη. Παρά το ότι γεννήθηκε στη Florida, αργότερα εγκαταστάθηκαν στην Virginia. Ενώ βρισκόταν εκεί, αποφοίτησε από το σχολείο και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Florida. Δεν ήταν όμως ικανοποιημένος με το πρόγραμμα σπουδών σχετικά με τον κινηματογράφο που ήθελε να σπουδάσει και αποφάσισε να πάει στην California, όπου μπήκε σε σχολή κινηματογράφου και πήρε τελικά κάποιο πτυχίο. Διένυε μια περίοδο στην οποία έτρωγε ελάχιστα και έπαιρνε μεγάλες ποσότητες LSD, κάτι που άλλαξε την εξωτερική του εμφάνιση και κάνοντας τον πρώην παχύσαρκο Morrison, αδύνατο και εμφανίσιμο. Στο Πανεπιστήμιο γνώρισε το συμφοιτητή του Ray Manzarek, κάτι που άλλαξε τη ζωή του, αφού οι δύο τους συνεργάστηκαν και ίδρυσαν τους Doors, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία από το 1965 μέχρι και το 1971, που πέθανε.  
 
 Ο ίδιος έγραφε στίχους και ασχολούνταν και με την ποίηση. Αρκετά κομμάτια του ήταν εμπενευσμένα στιχουργικά από τους Ινδιάνους, ενώ και η φίλη του Pamela Courson, ήταν η μούσα του, εμπνέοντας τον να γράψει μερικά από τα σπουδαιότερα κομμάτια του, όπως το “Come on Baby, Light my Fire”. Ο Morrison διακρίθηκε σαφώς και ως ένας χαρισματικός τραγουδιστής. Το χρήμα και η δόξα όμως φαίνεται πως λειτούργησαν ανασταλτικά, αφού αφενός στο συγκρότημα υπήρχαν τριβές, αφετέρου ο καλλιτέχνης βυθιζόταν όλο και πιο πολύ στην κατάθλιψη και το αλκοόλ. 


 Στις 3 Ιουλίου του 1971, μόλις 27 ετών, ο Jim Morrison απεβίωσε. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Courson, τον βρήκε νεκρό στην μπανιέρα, τα ακριβή αίτια του θανάτου του όμως ποτέ δεν εξακριβώθηκαν. Μάλιστα δεν έγινε καν αυτοψία διότι ο γιατρός που τον εξέτασε δε βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον μυστικό του ενταφιασμό, προκάλεσαν ατελείωτες συζητήσεις και φήμες γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε...





 Πηγή: rockoverdose.gr




2 σχόλια:

  1. Και ανάμεσα στις φήμες και η "παραφιλολογία" για τα μέλη του κλαμπ 27 και τους περίεργους θανάτους τους ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή