Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Με αφορμή το Gay Pride




Έχω δηλώσει πάμπολλες φορές ότι τα δικαιώματα των gay είναι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Το προηγούμενο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το Gay Pride στην Αθήνα και αυτό το σαββατοκύριακο παίρνει θέση στη Συμπρωτεύουσα. 

Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν με μια όμορφη και ειρηνική εκδήλωση να ακουστούν. Να γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία, να βρεθούν όλοι μαζί να διασκεδάσουν, να γεμίσουν τους δρόμους με γέλια, χαρές και τραγούδια και ζητούν με τον δικό τους τρόπο να δώσει η κοινωνία αυτό που τους στερεί τόσα χρόνια: Αποδοχή (πρώτα από όλα), γάμο, παιδιά.

Το σύμφωνο συμβίωσης «πέρασε» και στη δική μας χώρα-ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!- και σειρά έχει να νομιμοποιήσει και το γάμο. Γιατί το δικαιούνται. Όπως διάβασα πολύ σωστά κάπου, δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα!

Πότε θα ξεπεράσουμε τις ανόητες προκαταλήψεις μας σαν άνθρωποι και θα αποδεχτούμε όλους τους ανθρώπους γι’ αυτό που είναι; Δεν δέχομαι εν έτη 2015 να μην μπορούμε να αποδεχτούμε κάτι τόσο απλό όπως τους ομόφυλους. Είναι αδιανόητο να το πιστέψω ότι αυτοί οι άνθρωποι ακόμα περιμένουν τα δικαιώματά τους. Υπάρχουν ακόμα παιδιά που μόλις αποκαλύπτουν σε φίλους το ότι είναι ομοφυλόφιλοι αυτό που αντιμετωπίζουν είναι απόρριψη και περίγελος. Υπάρχουν ακόμα γονείς που διώχνουν τα ίδια τους τα παιδιά από το σπίτι γι’ αυτό το λόγο. Είναι δυνατόν;;;;

Επίσης θέλω από πλευράς μου να κατακρίνω τον τρόπο της εκκλησίας. Η εκκλησία αντιπροσωπεύει κάτι Άγιο. Οι ιερείς υποτίθεται αντιπροσωπεύουν το λόγο του Θεού. Αυτοί όμως αντί να δέχονται όλους τους ανθρώπους σαν ίσους βγαίνουν και μιλάνε επιθετικά και άσχημα γι’ αυτούς τους ανθρώπους που στο κάτω κάτω είμαστε ίσοι. Αυτό δεν θα έπρεπε να διδάσκετε; Ο Χριστός δεν είπε αγαπάτε αλλήλους; Που το διδάσκεται αυτό εσείς σήμερα; Αντ’ αυτού το μόνο που κάνετε είναι να κατακρίνεται και εκτός αυτού να μεταδίδεται ψεύτικα λόγια και να λέτε-συγχωρέστε με για την έκφραση- ό,τι βλακεία σας κατεβαίνει στο κεφάλι. Είναι δυνατόν να πιστεύετε πως η ομοφυλοφιλία προκαλεί καρκινογένεση; Που ζούμε; Στον μεσαίωνα; Τι πιστεύετε δηλαδή ότι πρέπει να γίνει; Να τους λιθοβολήσουμε στην κεντρική πλατεία; Ή να τους κάψουμε ζωντανούς όπως έκαναν το Μεσαίωνα στις μάγισσες; Πρέπει να σοβαρευτείτε

Παρακάτω σαν παραθέτω κάποιες εικόνες που βρήκα και τις θεώρησα πολύ σωστές : 
































8 σχόλια:

  1. Υποστηρίζω κι εγώ τα δικαιώματα των γκέι, τα οποία όπως πολύ σωστά επισημαίνεις δεν είναι δικαιώματα των γκέι, αλλά ανθρώπινα δικαιώματα.
    Και ειλικρινά είμαι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων -κατά του γάμου γενικότερα, ναι, σε ειδικές κατηγορίες, όχι χαχαχαχα.
    Ειδικά επειδή ο γάμος προφυλάσσει τα κληρονομικά δικαιώματα του επιζώντα συντρόφου -και ως γνωστόν σε πολλές περιπτώσεις έμεινε ο "χήρος" δίχως κληρονομιά επειδή δεν αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι ζούσαν σαν παντρεμένοι- και μόνο απ' αυτή την πλευρά να το δούμε το θέμα, ο νόμος έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τα δικαιώματα του ανθρώπου που μένει πίσω.

    Τώρα για το θέμα των παιδιών η "εναντίωσή" μου δεν είναι για τους γκέι γονείς, αλλά για την ομοφοβική κοινωνία. Δυστυχώς, η κοινωνία μας είναι τόσα χρόνια πίσω που δε δέχεται ούτε το πιο απλό, τη δωρεά σπέρματος(θεωρεί τη γυναίκα εγωίστρια επειδή θέλησε να κάνει μόνη της παιδί, χωρίς να το εξαρτήσει από κάποιο σύντροφο). Και αυτό σημαίνει ότι το γκέι ζευγάρι που θα θελήσει να κάνει οικογένεια θα χρειαστεί διπλά αποθέματα δύναμης για να προστατέψει το παιδί του από τους απανταχού "νταήδες" και τα τραύματα που αυτοί θα του προξενήσουν.
    Πέρα από αυτό, δικαίωμα τους είναι να γίνουν γονείς και διόλου δεν αμφιβάλλω για τις ικανότητες τους. Ίσα-ίσα, έχοντας γνωρίσει την άσχημη πλευρά της κοινωνίας μπορούν να διδάξουν στο παιδί τους πώς να είναι καλός άνθρωπος και να σέβεται τις επιλογές των συμπολιτών του.
    Αν δηλαδή έκαναν παιδί με την "παραδοσιακή" μέθοδο και μετά χώριζαν από το/τη σύζυγο και συνήπταν ομοφυλοφιλική σχέση με κάποιον/α άλλη τι διαφορά θα είχε;
    Οφείλω, βέβαια, σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως πιστεύω ότι είναι καλό -προαιρετικό μεν, αλλά καλό- οι ομοφυλόφιλοι γονείς να έχουν πίσω τους ένα τέτοιο σύστημα υποστήριξης(παππούδες, γιαγιάδες, θείους, θείες, φίλους, φίλες...κάτι τέτοιο, τέλος πάντων) που να συμπεριλαμβάνει και άτομα του αντίθετου φύλου και αυτό γιατί ένα παιδί χρειάζεται τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά "πρότυπα" στη ζωή του. Αυτό, δηλαδή, που είναι καλό και για μια μονογονεϊκή οικογένεια.
    Ένα παιδί πχ που μεγαλώνει χωρίς πατέρα μαζεύει αρσενικά πρότυπα από παππούδες, θείους και οικογενειακούς φίλους που θαυμάζει και εμπιστεύεται.

    Όσον αφορά τα pride, υποστηρίζω αυτές τις κινήσεις -να σου πω την αλήθεια δεν με πολυαπασχολούν, αλλά εν πάσει περιπτώσει είμαι υπέρ των prides- αλλά όταν γίνονται αφορμή για πολιτική προπαγάνδα εκνευρίζομαι αφάνταστα(βλέπε Κωνσταντοπούλου).
    Προς Θεού, δεν εκνευρίζομαι με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Οι πολιτικοί που εκμεταλλεύονται τα prides για να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα είναι το θέμα. Να πάνε και να στηρίξουν το pride ναι, και είναι απολύτως σεβαστό, αλλά να ανέβουν στο βήμα και να μιλούν έτσι απλά για το θεαθήναι, όχι.

    Τέλος, σχετικά με την εκκλησία, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για αυτούς. Έχουν κολλήσει στο σκοταδισμό του Μεσαίωνα, καθώς τους βόλευε απίστευτα, και δε λεν να ξεκολλήσουν από εκεί. Τους οικτίρω, με όλη τη σημασία της λέξης. Να εκπροσωπείς το λόγο του Θεού στη Γη, σε μια θρησκεία που μιλά πρώτα απ' όλα για αγάπη για τον πλησίον, και να λες αυτά τα πράγματα είναι κάτι το εξωπραγματικό. Πόσο μάλλον όταν επικαλείσαι μεσαιωνικές αντιλήψεις για καρκινογενέσεις και τις 10 πληγές του Φαραώ ξερωγώ...
    Αυτό που με τρελαίνει, βέβαια, είναι ότι όλα σχεδόν τα σεξουαλικά εκκλησιαστικά σκάνδαλα που έχουν βγει προς τα έξω έκαναν λόγο για ιερείς που ασελγούσαν σε αγόρια. Το αφήνω ασχολίαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "δαπίτης μη γίνεις" άνετα θα ήταν η δική μου απάντηση αν το παιδί μου μού έλεγε ότι είναι ομοφυλόφιλο χαχαχαχαχαχα :Ρ

      Διαγραφή
    2. ΥΓ2 Έκλαψα με τον εξωγήινο στην εικόνα love is love χαχαχαχαχαχαχαχα

      ΥΓ3 Τώρα όμως που ο Αντετοκούμπο μας κάνει υπερήφανους στο NBA(ξέρεις την ιστορία με την ελληνική σημαία, ε;) ξαφνικά δεν τους πειράζει το χρώμα και η καταγωγή των γονιών του...υποκριτές Έλληνες, αυτό έχω να πω μόνο.

      Διαγραφή
    3. Γι' αυτό που λες περί υιοθεσίας και προτύπων θα συμφωνήσω διότι σε κάθε είδους οικογένειας πρέπει να το παιδί από παπούδες γιαγιάδες θείους κτλ να παίρνει πρότυπα θηλυκά και αρσενικά. Επίσης, το θέμα bullying είναι πολύ μεγάλο, ιδίως στη δική μας Μεσαιωνική χώρα. Αν δεν σταματήσει ο κόσμος να αντιδρά έτσι τα συγκεκριμένα παιδιά θα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

      Ναι σ' αυτό θα διαφωνήσω και εγώ. Ούτε εμένα μ' αρέσει να εκμεταλεύονται τέτοιες πράξεις για πολιτικούς στόχους.

      Στο θέμα εκκλησία θα επαναλάβω πως έχουν ξεφύγει αρκετά. Δεν ξέρω σε ποιο έτος έχουν μείνει και δεν λένε να προχωρήσουν....

      Χαχαχαχαχαχαχ για τον Δαπίτη και εγώ το ίδιο θα του έλεγα :P

      Χαχαχαχαχα <3

      Η υποκρισία δεν έχει όρια. Ξέρω πως σήκωσε την Ελληνική σημαία και βγήκαν όλα τα κοράκια να "κράξουν".....

      Διαγραφή
    4. Έτσι είναι, ένα παιδί χρειάζεται πρότυπα και των δύο φύλων μεγαλώνοντας. Ένα καλό σύστημα υποστήριξης(που πλαισιώνει τους γονείς και παρέχει επιπρόσθετα πρότυπα στο παιδί) είναι απαραίτητο τόσο σε ομοφυλόφιλους όσο και σε ετεροφυλόφιλους γονείς.
      Δυστυχώς, το θέμα bullying έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και σε χώρες λιγότερο "Μεσαιωνικές" από τη δική μας. Βέβαια εμείς έχουμε το "πλεονέκτημα" να είναι bully η ίδια η κοινωνία... πφφφφφφ

      Η εκκλησία πάντα έτσι ήταν..απλά όσο προχωρά η κοινωνία, τόσο πιο πίσω μένουν. έχουν απαγκιστρωθεί απ' αυτό που τους βολεύει και δε λεν να ξεκολλήσουν. Τι να πεις; Με κάτι τέτοιες βλακείες εκτέλεσαν όλες τις γάτες το Μεσαίωνα και μετά ψοφολογούσαν ο ένας μετά τον άλλον απ' την πανώλη..

      Αυτό με το Δαπίτη στανταράκι σε λέω :Ρ

      Διαγραφή
    5. Και έτσι πρέπει να είναι. Τα πρότυπα είναι αναγκαία για ένα παιδί όσο μεγαλώνει.

      Δυστυχώς αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας..... :/

      Έλα μου ντε... Το άσχημο είναι ότι δεν προσπαθούν να έρθουν κοντά με τους ανθρώπους αλλά να κάνουν πλύση εγκεφάλου....

      Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα σε νιώθω!!!

      Διαγραφή
    6. Αυτό είναι που τους ζορίζει τη σημερινή εποχή. Οι άνθρωποι είναι πλέον πιο μορφωμένοι και σκεπτόμενοι, δεν είναι τα χάπατα του Μεσαίωνα που κατέβαζαν αμάσητη την τροφή που τους σέρβιραν. Γι' αυτό επιχειρούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο

      Διαγραφή
    7. Είναι πολύ κρίμα όμως. Όταν βλέπεις τι αντιπροσωπεύουν αυτοί οι άνθρωποι και γίνονται τόσο κακοί με όλους!

      Διαγραφή