Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Pray for humanity, pray for the world !





Pray for humanity. Αυτό ακριβώς που γράφει η φωτογραφία από πάνω. Ας προσευχηθούμε για όλο τον κόσμο. Γι’ αυτά που έγιναν και γι’ αυτά που πρόκειται να γίνουν. 

Αυτό που έγινε στο Παρίσι ήταν τρομακτικό και πολύ τραγικό. Περίπου 150 ψυχές έφυγαν άδικα. Χωρίς να φταίνε πουθενά.

Μην με παρεξηγήσετε όμως με αυτά που θα πω παρακάτω. Αυτό που είδα την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο των social media ήταν η φωτογραφία με το σήμα της ειρήνης και τον Πύργο του Άιφελ & υπήρχε παντού,  η φράση #PrayforParis. Επαναλαμβάνω, πως αυτό που συνέβη ήταν τραγικό, αλλά πόσοι ανέβασαν την προηγούμενη Τρίτη φωτογραφία με τη σημαία από το Λίβανο όπου βομβάρδισαν οι ίδιοι Τζιχαντιστές; Πόσοι ανέβασαν φωτογραφία με τη σημαία της Συρίας όπου παιδικές ψυχές (και όχι μόνο) πνίγονται συνέχεια στο Αιγαίο; Που η Αμερική βομβάρδισε σχολεία και νοσοκομεία στην Συρία με τη δικαιολογία ότι θα χτυπήσει τους Τζιχαντιστές; Και για την αντεπίθεση (και καλά) της Γαλλίας στη Συρία με 20 βόμβες την επόμενη μέρα, ποιος ανέβασε μία φωτογραφία για τη Συρία και για εκείνους τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα;

Κατά τη γνώμη μου αυτό που συμβαίνει είναι πολύ άσχημο. Κλαίμε μόνο τις ψυχές της Ευρώπης και της Αμερικής  και για τις ψυχές της Ασίας και της Αφρικής που χάνονται κάθε μέρα δεν αναφέρουμε και δεν λέμε τίποτα. Τέτοιοι είμαστε. Δεν μπορώ να πιστέψω τη σημερινή εποχή πως οι ψυχές δεν έχουν την ίδια αξία, όπου και αν αυτές προέρχονται.

Δεν βλέπω να αλλάζουν τα μυαλά των ανθρώπων όμως. Δυστυχώς. Ναι, αυτό που συνέβει στη Γαλλία ήταν τραγικό γεγονός, αλλά μην ξεχνάμε τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες γιατί δυστυχώς δεν θρηνούμε νεκρούς μόνο στην Ευρώπη.

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Το προσποιητό ενδιαφέρον των ανθρώπων με εκνευρίζει περισσότερο κι απ' την αδιαφορία τους. Όταν πριν από χρόνια μιλούσαμε για την κατάσταση στη μέση ανατολή ήμασταν γραφικοί, τώρα ευαισθητοποιήθηκε μέχρι κι η κουτσή Μαρία, ακόμη κι εκείνοι που νομίζουν ότι η τιζιχάντ είναι γλυκό ξερωγώ, γιατί ξαφνικά το δράμα των προσφύγων "πουλάει" και τα δάκρυα φέρνουν λάικς.
    Το 2012 είχα βάλει χεαντερ στο φεισμπουκ μια αφίσα της ύπατης αρμοστείας του οηε για τους πρόσφυγες. σε πληροφορώ ζήτημα είναι να πήρε 3 λάικς κι αυτά από φίλες μου. Αν το ξαναέβαζα τώρα φαντάσου πόσα λάικς θα έπαιρνε... Δεν το κάνω, βέβαια, όπως επίσης αποφεύγω να δημοσιεύω για κάθετι που γίνεται τρεντ στο φέισμπουκ γιατί αν ενδιαφερόταν ο κόσμος θα είχε διαβάσει την άποψή μου πριν από 3 χρόνια. Τώρα ας κοιτάξει τα λάικ του και ας το παίξει ποζεριά με τον πόνο των άλλων.

    Παρεμπιπτόντως, όσον αφορά τους νεκρούς. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι δε θρηνούμε νεκρούς μόνο στην Ευρώπη. Ο κόσμος όμως δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο αγνοούμε το δράμα των άλλων επειδή δεν μας αγγίζει, ανοίγουμε το δρόμο για να χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα τα ίδια δεινά.
    "Όταν κυνηγούσαν τους Εβραίους δε νοιάστηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν κυνηγούσαν τους Κομμουνιστές δε νοιάστηκα, γιατί δεν ήμουν Κομμουνιστής. Τώρα που κυνηγούν εμένα, δεν έχει μείνει κανένας να νοιαστεί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Λιζάκι! Με τον μικρό Αιλαν που χάθηκε στο αιγαίο βγήκαν όλοι να πουν τη γνώμη τους και από την επόμενη μέρα ξαναβρίζαμε τους πρόσφυγες ή μας περνούσαν τελείως αδιάφοροι. Πόσοι πήγαν να βοηθήσουν πραγματικά έστω και με μια πολύ πολύ απλή πράξη;

      Κάτι τέτοια με εκνευρίζουν πάρα πολύ. Για το Παρίσι μας πείραξε όλους που χάθηκαν άδικα ψυχές. Στο Λίβανο και σε όλη την Ασία που γίνεται πραγματικά πόλεμος και οι Τζιχάντ απαγχωνίζουν μικρά παιδιά και ρίχνουν βόμβες; Που η "καλή Αμερική" έριξε βόμβες σε σχολεία και νοσοκομεία στη Συρία; Εκεί δεν είδα κανέναν να ευαισθητοποιείται. Να βάζει τη σημαία της Συρίας ή του Λίβανου. Τους σιχαίνομαι απλά.... Και ιδίως τον νεο-έλληνα που ξαφνικά νομίζει ότι ξύπνησε από το λήθαργο.

      "Όταν κυνηγούσαν τους Εβραίους δε νοιάστηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν κυνηγούσαν τους Κομμουνιστές δε νοιάστηκα, γιατί δεν ήμουν Κομμουνιστής. Τώρα που κυνηγούν εμένα, δεν έχει μείνει κανένας να νοιαστεί" Αυτό τα λέει όλα!

      Διαγραφή