Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Σταμάτα να σκέφτεσαι...

Σταμάτα να σκέφτεσαι. Τα παλιά. Αυτούς που έφυγαν. Η φυγή είναι πολυτέλεια για εμάς. Μην σκεφτείς το μέλλον. Μερικές φορές φαίνεται δύσκολο να τον ακολουθήσεις, όμως δρόμος είναι εκεί. Και είναι δικός σου. Περπάτα στην μέση του δρόμου και κράτα την καρδιά σου δυνατή. Σταμάτα να κάνεις όνειρα. Το όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα. Πάλεψε για αυτό, αλλά ποτέ μην πιστέψεις σε αυτό. Άλλο παλεύω για κάτι και άλλο πιστεύω σε κάτι.
Η ελπίδα έχει την ευθύνη της. Είσαι ελεύθερος να ελπίζεις. Γιατί ελευθερία είναι η ελευθερία στο λάθος. 
Δικαίωμα σου είναι. Σταμάτα να περιμένεις. Τίποτα δεν θα έρθει από μόνο του να κάτσει μες στα χέρια σου και να σου πει “Ήρθα. Κάνε με ότι θες.” Γίνε ο κυνηγός που ξέχασες πως είσαι. Πρέπει να τραφείς, να ντυθείς, να πιεις και να γευθείς την ζωή. Μην περιμένεις τίποτα και από κανέναν. Κυνήγα ότι λαχταράς. Σταμάτα να κλαις. Ποτέ μπροστά στους άλλους. Ποτέ να μην κλαις για προσοχή. Μόνο όταν το νιώθεις πως σε πνίγει να αφήνεσαι. Να καθαρίζουν τα μάτια σου. Με αυτά βλέπεις. Και πίστεψε με μαζεύουν αρκετή βρωμιά. Να τα αγαπάς τα μάτια σου.Να τα καθαρίζεις. Μόνος σου, και αληθινά.
 Σταμάτα να μιλάς. Ξεκίνα να ακούς. Μην αραδιάζεις λόγια χωρίς νόημα. Τα βαρέθηκε ο κόσμος μας αυτά. Μίλα με πράξεις. Πολύτιμη είναι μια αγκαλιά και όχι το “θα περάσει.” Μίλα με το κορμί σου. Μίλα με τα μάτια καθαρά και τα αυτιά σου ανοιχτά. Μίλα για άλλους και όχι για σένα.
Και πάνω από όλα σταμάτα να κοιμάσαι γεμάτος τα βράδια. Φώναξε μέχρι να ζαλιστείς και κλάψε μέχρι να αδειάσεις.

Written by Δημήτρης Μανωλόπουλος /Athens Vibe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου