Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΑΥΡΟ... ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

*** Το συγκεκριμένο άρθρο το διάβασα στο blog της BUTTERFLY  και θέλησα να το αναδημοσιεύσω αμέσως μόλις το διάβασα. Συνήθως δεν παίρνω μέρος σε πολιτικές συζητήσεις πόσο μάλλον στο blog αλλά το συγκεκριμένο κατα τη γνώμη μου πρέπει να αναδημοσιευθεί ξανά και ξανά μήπως αρχίσουμε και ξυπνάμε σιγά σιγά για το τι γίνεται γύρω μας. Και το λέω γιατί στη συγκεκριμένη πορεία πήρε μέρος και η αδερφή μου στην Αθήνα και παραλίγο να πέσει θύμα τραυματισμού. Και όλα αυτά από το πουθενά.
Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο να το διαβάσετε ***


Χτες βραδυ το εφερε η τυχη - η μαλλον η ατυχια του αντρα μου που του μπηκε γρεζι στο ματι- να βρεθω στο Αττικο νοσοκομειο στο Χαϊδαρι μετα τις 11 το βραδυ. Στο οφθαλμολογικο ηταν μια γυναικα γυρω στα 50 με ναρθηκα στο λαιμο που περιμενε για βυθοσκοπηση. Μαζι της η οικογενεια της και αρκετα ακομα ατομα, που συζητουσαν για οσα εγιναν στο Κερατσινι. Μπηκα κι εγω στην κουβεντα κι εμαθα τα εξης ακρως αποκαλυπτικα και ενδιαφεροντα!
Η κυρια εκεινη ηταν στην πορεια κατα του φασισμου με αφορμη τη δολοφονια του Παυλου Φυσσα περυσι. Μου ειπε πως καποια στιγμη τους ειδοποιησαν πως μια ομαδα μελων της ΧΑ πλησιαζαν με μηχανες απο την Λεωφορο Γρηγοριου Λαμπρακη. Μετα εξαφανιστηκαν και δεν εμφανιστηκαν στην Παναγη Τσαλδαρη απο οπου ξεκινησε η πορεια. Λιγο αργοτερα, στην Λεωφορο Σαλαμινος, στα ΚΕΠ Κερατσινιου, εισεβαλαν αγνωστοι με ροπαλα και κρανη και αρχισαν να σπανε και να κανουν ζημιες, ενω μεσα υπηρχαν ανθρωποι. Καποιος ηλικιωμενος ειπε σε εναν απο αυτους "παληκαρι μου ασε μας να βγουμε πρωτα", αυτος αρνηθηκε, ξεσπασε καβγας και μια γυναικα φωναξε "τι θελετε μωρε μια νεα Marfin;". Στο ακουσμα αυτου την χτυπησε καποιος με ροπαλο στο κεφαλι, με αποτελεσμα να πεσει αναισθητη και οταν ξαναβρει τις αισθησεις της να μην εχει το φως της. Ειναι η ιδια γυναικα που συναντησα στο Αττικο, η οραση της ευτυχως ειχε επανελθει. Εγιναν φασαριες, επεσε πολυ ξυλο αναμεσα στους διαδηλωτες και τους ροπαλοφορους, το νοσοκομειο ειχε γεμισει με τραυματιες, μιας και εφημερευε. Δεν ξερω κατα ποσο αυτα ακουστηκαν στις ειδησεις. Ειμαι σιγουρη ομως οτι δεν ακουστηκε το παρακατω συγκλονιστικο. Κατα τη διαρκεια των συμπλοκων, οι διαδηλωτες επιασαν εναν ροπαλοφορο και τον εψαξαν. Πανω του βρεθηκε ταυτοτητα της Ασφαλειας!
ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!
Δεν λεω τιποτα παραπανω, καθενας ειναι ικανος να βγαλει τα συμπερασματα του.
Ο ιδιος ο Δημαρχος Κερατσινιου μιλησε με τους δημοτες και παραδεχθηκε το γεγονος. 

Στα Ταμπουρια δε, στη στοα Αβραμιδη, μια ομαδα νεαρων με σημαιες, που κρυβονταν στο σκοταδι, σταματησαν το γιο μιας φιλης μου και τον ρωτησαν αν συμπαθει τους αστυνομικους και μαλιστα φροντισαν να του τονισουν οτι οι αστυνομικοι τον προστατευουν και θα πρεπει να τους σεβεται...

Αυτα για οσους ακομα δεν εχουν καταλαβει ποιος κρυβεται πισω απο τα επεισοδια και ποιον συμφερει να ειμαστε χωρισμενοι σε στρατοπεδα!
Η επιτυχια ερχεται οταν κινουμαστε προς την ιδια κατευθυνση και οχι προς την αντιθετη. Η ισχυς εν τη ενωσει...

2 σχόλια:

  1. Eυχαριστω για την παραπομπη! Επισημαινω πως ειναι αυτο που λεμε hear say, δεν το βιωσα εγω προσωπικα, απλα επαναλαμβανω ζωντανες μαρτυριες ανθρωπων που το βιωσαν... Ποιος ξερει, αν δεν ημουν στη δουλεια ισως να ημουν εγω αυτη η γυναικα, η φιλη, η συγγενης μου... Οφειλουμε να προστατευτουμε και να ξεμπροστιαουμε αυτες τις πρακτικες που απο οσα διαβασα εκτοτε, μονο αγνωστες δεν ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως αξίζει να το διαβάσει ο καθένας μας και ανάλογα με την κριτική σκέψη που έχει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε πως αθώοι άνθρωποι που απλά πήραν μέρος σε μια ειρηνική πορεία έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από την αστυνομία, απλά και μόνο επειδή βρίσκονταν εκεί.
      Θεωρώ αδιανόητο σε μια τέτοια εποχή η οργάνωση της Αστυνομίας που θεωρείται η κύρια Αρχή της τάξης και της ασφάλειας μιας χώρας να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο & να έχει 0 οργάνωση.
      Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως τίποτα δεν είναι έτσι όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε!

      Διαγραφή