Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Miami....

Πρόσφατα "ερωτεύτηκα" ακόμα μια πόλη, νοτιοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών και προστέθηκε χωρίς αμφιβολία στις πόλεις που θέλω να επισκεφτώ και-γιατί-όχι;- να ζήσω κάποτε.
Η πόλη αυτή; Μ Ι Α Μ Ι !Η συγκεκριμένη πόλη ανήκει στην πολιτεία της Florida και για μένα προσωπικά από τις πιο όμορφες.

Θα μπορούσα άνετα να μείνω στη συγκεκριμένη πόλη και μόνο για τη θάλασσα που έχει, καθώς είναι στις όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού, με κλίμα τροπικό, δηλαδή θερμοκρασίες που σπάνια πέφτουν κάτω των 20 βαθμών Κελσίου.
Από όσο διάβασα η πιο τουριστική περίοδος είναι από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο, καθώς τους υπόλοιπους μήνες η πόλη είναι ευάλωτη σε τροπικές καταιγίδες και τυφώνες (πράγμα που εδώ στην Ελλάδα, όσο αναφορά τους τυφώνες, δεν ξέρουμε τι σημαίνει!) και αυτό το κομμάτι είναι το μόνο που με τρομάζει.
Η πόλη όμως είναι πανέμορφη. Μοιάζει εξωτική και ταυτόχρονα τόσο "μοντέρνα" στους ρυθμούς τις με τους ουρανοξύστες να απλώνονται στην παραλία του Miami.
Ο πληθυσμός της πόλης (μέσα στην πόλη, εκτός των προαστίων) είναι γύρω στις 404 χιλιάδες ενώ η επίσημη γλώσσα πέρα από την αγγλική είναι και η ισπανική καθώς μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι από την Κούβα. Οπότε ίσως πρέπει να ξεκινήσω να μαθαίνω και ισπανικά για να μπορώ να συνεννοούμαι με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πόλης (χαχα).
Η αλήθεια είναι πως έχω δηλώσει πως δεν θα μπορούσα να ζήσω σε πόλη χωρίς μια πηγή νερού, έχοντας μεγαλώσει δίπλα στη θάλασσα, στα πόδια του Μεσσηνιακού κόλπου.
Η θάλασσα μου προσφέρει μια γαλήνη που κανείς άλλος δεν μπορεί. Και μόνο ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων ηρεμώ ψυχικά. Πάντα όταν δεν ήμουν καλά και βρισκόμουν στην πόλη μου, κατέτρεχα στη θάλασσα και απλά καθόμουν να την κοιτάω και να την ακούω. Γιατί ήταν (και είναι) η μόνη που μπορεί να με ηρεμήσει.
Πλέον, σπουδάζοντας μακρυά από την πόλη μου, η θάλασσα είναι αυτό που μου λείπει περισσότερο από την πατρίδα! Στην Καστοριά, η λίμνη είναι η μόνη πηγή νερού της πόλης και είναι κάτι που προσπαθώ να συμβιβαστώ (από το τίποτα....).
Έτσι πιστεύω πως το Miami είναι κάτι ιδανικό για μένα αν καταφέρω να φύγω ποτέ και να ζήσω αλλού.
Δεν θα είναι σαν την θάλασσα στην πατρίδα (βλέπε διαφορά κόλπου και ωκεανού) αλλά είναι θάλασσα. Και η θάλασσα, σε οποιαδήποτε μορφή της, μου προσφέρει τη γαλήνη που αναζητώ από μικρή ηλικία. Ίσως γιατί μεγάλωσα έτσι.....















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου