Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

If Heath was alive....

Αν ζούσε σήμερα ο (αγαπημένος μου) Heath Ledger θα γινόταν 35 χρονών. Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1979 στο Perth της Δυτικής Αυστραλίας.


Ο ίδιος είχε σχέση με τις Lisa Zane, Heather Graham & Naomi Watts. Στα γυρίσματα του Brokeback Mountain όμως, γνώρισε την Michelle Williams, όπου μαζί απέκτησαν και μια κόρη την Matilda Rose που γεννήθηκε 25 Οκτωβρίου του 2005 στη Νέα Υόρκη. Ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία Brokeback Mountain, Jake Gyllenhaal, έγινε ο νονός της κόρης του Heath.  Τον Σεπτέμβρη του 2007 όμως ανακοινώθηκε ο χωρισμός του Ledger με την Williams.


Ο Heath είχε δηλώσει: "Last week I probably slept an average of two hours a night... I couldn't stop thinking. My body was exhausted, and my mind was still going." Έτσι έπεσε στα χάπια για να μπορεί να κοιμάται και να ξεκουράζει το μυαλό, αλλά είχε πει πως δεν του έφτανε μόνο ένα.
Τον Γενάρη του 2008, στα γυρίσματα του The Imaginarium of Doctor Parnassus, παραπονιόταν στον συμπρωταγωνιστή του Christopher Plummer, πως δεν μπορούσε να κοιμηθεί και πως έπαιρνε χάπια.
Αργότερα ο ίδιος ο Plummer δήλωσε: 'we all caught colds because we were shooting outside on horrible, damp nights. But Heath's went on and I don't think he dealt with it immediately with the antibiotics... I think what he did have was the walking pneumonia. He was saying all the time, 'dammit, I can't sleep'... and he was taking all these pills to help him.'



Στις 22 Ιανουρίου του 2008 (σε ηλικία 28 χρονών) ο Heath Ledger βρέθηκε νεκρός από την οικιακή βοηθό του, στο σπίτι του στο Μανχάταν. Μετά από τις τοξικολογικές εξετάσεις, βρέθηκε πως ο θάνατός του επήλθε έπειτα από την υψηλή δόση των OxyContin, Valium, Xanax και των υπνωτικών Restoril & Unisom.
Μετά το θάνατό του βραβεύτηκε στα Όσκαρ του 2008 για τον ρόλο του ως Joker στο "The Dark Knight", καθώς και ο Daniel Day-Lewis, αφιέρωσε το βραβείο του (Screen Actors Guild Award) στον Ledger, καθώς είπε πως είχε εμπνευστεί από την υποκριτική του Heath.


Φιλμογραφία:
  • Clowning Around (1992)
  • Paws (1997)
  • Blackrock (1997)
  • 10 Things I Hate about You (1999)
  • Two Hands (1999)
  • The Patriot (2000)
  • Monster's Ball (2001)
  • A Knight's Tale (2001)
  • Τhe Four Feathers (2002)
  • The Order (2003)
  • Ned Kelly (2003)
  • Casanova (2005)
  •  The Brokeback Mountain (2005) (Και προσωπικά από τις αγαπημένες μου ταινίες!)
  • The Brothers Grimm (2005)
  • Lords of Dogtown (2005)
  • Candy (2006)
  •  I am not here (2007)
  • The Dark Knight (2008)
  • The Imaginarium of Doctor Parnassus (2008)






14 σχόλια:

  1. Είχα στεναχωρηθεί πολύ με το θάνατο του Heath -ήταν πάρα πολύ ταλαντούχος.. Όμως το θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο για έναν άνθρωπο 30 χρονών και δη πατέρα να επιτρέπει στον εαυτό του να βυθιστεί σε αυτό τον βούρκο. Ο έρωτας και/ή η επιτυχία δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν αυτούς τους ανθρώπους απ' το να πέσουν στις εξαρτήσεις, αλλά ένα παιδί είναι ο σημαντικότερος λόγος να σταθείς όρθιος. Σίγουρα καταλαβαίνω τους λόγους που έφτασε στο σημείο να εθιστεί τόσο -το παρασκήνιο που τον οδήγησε σε αυτή την κατάσταση είναι ιδιαίτερα πλούσιο- πιστεύω όμως ότι σαν γονιός θα έπρεπε να έχει τη δύναμη να τα ξεπεράσει όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ξέρει τι συνέβαινε μέσα στο κεφάλι του όλα αυτά τα χρόνια από τη στιγμή που εθίστηκε. Γενικά θεωρώ ανεύθυνους όσους πεθαίνουν από κάτι τέτοια, καθώς θεωρούμε πως έχουν τα πάντα και πως δεν θα μπορούσε η ζωή να τους είχε "ευλογήσει" περισσότερο. Κι όμως...όλα δείχνουν ότι αυτό που τους προδίδει είναι το ίδιο τους το μυαλό....

      Διαγραφή
    2. Γενικά θεωρώ αυτή την επιλογή ανεύθυνη και ανόητη ιδίως στις μέρες μας -τη δεκαετία του '60 θα μπορούσαν ίσως να πουν ότι "δεν ήξεραν"..τώρα γνωρίζουν τα πάντα κι επιλέγουν να πάρουν ένα δρόμο που ξέρουν ότι είτε δεν έχει επιστροφή είτε αυτή είναι πολύ δύσκολη..

      Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ χειρότερη την επιλογή γιατί ένας γονιός βάζει πάνω απ' όλα το παιδί του. Αν είσαι ένα μοναχικό "ρεμάλι" και το μόνο που έχεις να προστατέψεις είναι το τομάρι σου, δικαίωμα σου να κάνεις ό,τι θες -γίνε όσο αυτοκαταστροφικός θες. Μα όταν έχεις ένα παιδί η πρώτη σου σκέψη είναι μην πάθει τίποτα το παιδί και η δεύτερη να μην σε χάσει το παιδί ενώ σε έχει ανάγκη. Γι' αυτό το λόγο, αυτή την περίπτωση εθισμού την ψέγω πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες...

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο.... Και εγώ είμαι κατά όλων αυτών. Αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους και πόσο απογοητευμένοι νιώθουν για να φτάσουν σε τέτοιο σημείο ενώ έχουν τα πάντα, και κυρίως μια οικογένεια... :/

      Διαγραφή
    4. Το θέμα είναι πως όταν είσαι γονιός την οικογένεια δεν "την έχεις" αλλά "σε έχει". Πρώτη σου έγνοια είναι το παιδί..αλλιώς δεν είσαι κατάλληλος γονιός.
      Σίγουρα τα επώνυμα αυτά άτομα που εκτίθενται καθημερινά έχουν ένα δικό τους τρόπο ζωής -έτσι αναγκάζονται από το σύστημα- που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τις "παραδοσιακές" οικογενειακές αξίες.

      Δεν πιστεύω ότι είναι απογοήτευση, πιστεύω πραγματικά ότι όσο πιο ταλαντούχος κάποιος, τόσο πιο περίεργα δουλεύει το μυαλό του με αποτέλεσμα συχνά να έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις(ταυτόχρονα με μια εσωτερική παρόρμηση να φτάνει στα όρια του). έχω νιώσει κι εγώ έτσι αρκετές φορές(δε θα πω -δεν είμαι και ψώνιο!- ως ταλαντούχα, θα πω ως ένα άτομο που το μυαλό μου έχει δικό του τρόπο να παίρνει στροφές).

      Το θέμα είναι να έχει λάβει κάποιος σωστή Παιδεία ώστε να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεων του και πως από τη δικές του επιλογές ζωής ή θανάτου εξαρτάται η ευδαιμονία πολλών ανθρώπων πίσω τους

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα, αλλά από όσο έχω διαβάσει για τον Heath, κλεινόταν πολύ στον εαυτό του και αυτός ίσως ήταν ένας παράγοντας που τον κατέστρεψε.
      Σίγουρα όταν ένας άνθρωπος καταφεύγει σε τέτοιες λύσεις έχει πολλά προβλήματα έστω ψυχολογικά.
      Κάποιοι άλλοι λένε πως ο ρόλος του Joker των έφτασε σε τέτοιο σημείο. Εγώ πάλι δεν το πιστεύω γιατί θεωρώ πως όσο και να ταυτίστηκε με το ρόλο δεν θα έφτανε σε τέτοιο σημείο. Είχε το πρόβλημα ήδη με την εξάρτηση των χαπιών που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Δεν φταίει ο ρόλος για κάτι τέτοιο....

      Διαγραφή
    6. Εγώ αυτό με τον Joker το θεωρώ το πιο δικαιολογημένο σενάριο απ' όλα ώστε να κάνει αυτή την επιλογή. Αυτό που λέγεται ότι τον επηρέασε δεν ήταν ο ρόλος, αλλά η προετοιμασία του γι' αυτόν. Όπως ο Daniel Day Lewis φημίζεται για τις ακραίες μεθόδους προετοιμασίας του(που γίνεται ουσιαστικά ένα με τον ρόλο στα πάντα -από τον τρόπο ομιλίας μέχρι την ένδυση), έτσι λέγεται ότι για να μπει στην ψυχοσύνθεση του Joker ο Heath πέρασε έναν ολόκληρο μήνα κλεισμένος σ' ένα σκοτεινό δωμάτιο ζώντας στις ίδιες ακριβώς συνθήκες με τον Joker. Κι αυτό να μην ευθύνεται για την ψυχολογική του κατάσταση, σίγουρα τον αποτρέλανε(σκέψου να είσαι ήδη επιρρεπής και μετά να περάσεις αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία, δεν θέλει και πολύ να πετάξει στη φωλιά του κούκου ο άλλος :Ρ).

      Το θέμα με την αϋπνία είναι ότι η αιτία είναι σπάνια παθολογική. Ακόμη και οι σωματικές ενοχλήσεις που εμποδίζουν κάποιους απ' το να κοιμηθούν συχνά αποδεικνύονται ψυχοσωματικά φαινόμενα. Σίγουρα τα προβλήματα αυτά μπορεί να είχαν κάνει την εμφάνιση τους πολύ νωρίτερα, αλλά αν η εξάρτηση του οφειλόταν όντως στην αϋπνία όπως ισχυρίστηκε κι όχι στην ανάγκη να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών το φυσιολογικό πράγμα που θα έκανε ένας γονιός(το συγκεκριμένο παράγοντα τον τονίζω) θα ήταν να δει γιατρό και να ακολουθήσει τις οδηγίες του, όχι να καταπίνει υπνωτικά σαν καραμέλες

      Διαγραφή
    7. Εγώ πάλι διαφωνώ με όλο αυτό το κομμάτι που λένε για τον Joker. Νομίζω και ο ίδιος ο πατέρας του είχε πει πως είχε ναι μεν αφοσιωθεί στο ρόλο αλλά δεν ευθυνόταν αυτό για την κατάληξή του.
      Τα θέματά του ήταν άλλα. Και όχι ο η προετοιμασία για τον Joker.

      Διαγραφή
    8. Αυτό που σου λέω είναι ότι προφανώς ενώ δεν έστεκε καλά ψυχολογικά, αυτές οι τρελές συνθήκες τον αποτρέλαναν..υπάρχουν άπειρες ιστορίες από φυλακές που διηγούνται πώς η απομόνωση "έσπασε" και τους πιο δυνατούς χαρακτήρες.

      Διαγραφή
    9. Ναι σίγουρα. Όσο έμενε μόνος του τόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα. Σ' αυτό συμφωνώ...

      Διαγραφή
    10. Το να είσαι κλεισμένος σ' ένα μικρό χώρο, χωρίς φως, χωρίς επικοινωνία με κανέναν μπορεί να σε αποτρελάνει για τα καλά.. γι' αυτό πιστεύω πως όποια ψυχολογικά προβλήματα κι αν είχε πριν αυτή είναι η πιο λογική αιτία και η κατάλληλη αφορμή ώστε να ξεπεράσει τα όρια του.

      Διαγραφή
  2. Σ' έχω καλέσει σε γυναικείο μπλογκοπαιχνιδάκι ανοιξιάτικο http://lisaandothers.blogspot.gr/
    φιλάκιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία γλυκιά μου...τρέχω να διαβάσω το blog σου γενικότερα, ότι έχασα αυτές τις μέρες :*

      Διαγραφή