Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αδιαφορία



Το χειρότερο από όλα δεν είναι το μίσος. Όχι δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου κάνει κάποιος. Να σε μισήσει. Αν σε μισεί σημαίνει πως για κάτι έχεις παλέψει και έχεις εχθρούς. Το χειρότερο όλων είναι η αδιαφορία.
Είναι χειρότερο να βλέπεις παλιούς φίλους να μην ενδιαφέρονται πλέον για το τι κάνεις και για το πώς περνάς. Αν είσαι καλά ή όχι. Αδιαφορία και εγωισμός. Σκεφτόμαστε μόνο τα δικά μας προβλήματα.
 
Όταν ένας παλιός φίλος σε θυμάται μόνο όταν έχει προβλήματα αδιαφορώντας για το αν εσύ όλο αυτόν τον καιρό ήσουν καλά.
Αλλά πραγματικά σε ενδιαφέρει;; Σε ενδιαφέρει να ξέρεις τι κάνω; Πως περνάω; Τι καινούριο υπάρχει στη ζωή μου;
Μήπως απλά σε νοιάζει για να μην με κόψεις τελείως από την ζωή σου;; Και να μου λες τα προβλήματα σου και να σε βοηθάω να τα ξεπεράσεις και να νιώσεις εσύ καλύτερα; Ίσως γιατί δεν έχεις σε ποιον άλλον να μιλήσεις; Και εγώ κάθομαι ακόμα εκεί δίπλα σου και σου συμπαραστέκομαι έχοντας αποκόψει τα δικά μου συναισθήματα για να βοηθήσω εσένα;
Και αν ναι δεν έχεις καθόλου συνείδηση για το πώς νιώθω εγώ; Για το πώς αισθάνομαι;
Αλλά πραγματικά σε ενδιαφέρει;
Σε ενδιαφέρει για το πώς νιώθουν οι άλλοι; Ή σε ενδιαφέρει μόνο να λύσεις τα δικά σου προβλήματα αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους;
Ο κόσμος μας έχει μετατραπεί σε έναν εγωιστικό πλανήτη που ο καθένας σκέφτεται τα δικά του προβλήματα αδιαφορώντας για τους γύρω του. Γι αυτό και έχουμε ξεχάσει την πείνα σε όλο τον κόσμο, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την απειλή για την εξαφάνιση ζώων και φυτών από τον πλανήτη, τους πολέμους που γίνονται αναγκάζοντας μικρά παιδιά να μεγαλώσουν πριν την ηλικία τους και να μην ζήσουν παιδικά χρόνια που δικαιούνται.
Αλλά βέβαια. Θεωρούμε πως τα δικά μας προβλήματα είναι μεγαλύτερα. Όσο σκεφτόμαστε εγωιστικά δεν πρόκειται να λύσουμε ποτέ τα προβλήματα που αφορούν όλους μας.

Πρέπει όλοι να αποβάλουμε τον εγωισμό και την αδιαφορία για το τι γίνεται γύρω μας και να δείξουμε περισσότερο ενδιαφέρον ΚΑΙ για τον υπόλοιπο κόσμο και όχι μόνο για το ΕΓΏ μας.

5 σχόλια:

  1. Όλοι, μα όλοι, έχουμε τέτοια άτομα στη ζωή μας που μένουν δίπλα μας μόνο και μόνο για να μας απομυζούν και μας χρησιμοποιούν για στήριγμα -λες και δεν έχουμε εμείς ζωή! Ό,τι χειρότερο αυτό το συναίσθημα -ειδικά αν έχεις προσφέρει πολλά σε αυτή τη "φιλία"

    Συμβουλή μου: κράτα αποστάσεις και πρόσφερε συμβουλές σε τέτοια άτομα μόνο όταν είσαι εσύ αρκετά καλά για να το κάνεις. Για να προστατευτείς κι εσύ(τέτοια άτομα σου δίνουν τεράστιες ποσότητες αρνητικής ενέργειας -ουσιαστικά τα δικά τους προβλήματα) και να έχεις και τη συνείδηση του καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Έχω εκλάβει πάμπολη αρνητική ενέργεια από συγκεκριμένα άτομα, που δεν νομίζω ότι μπορώ να την αντέξω άλλο! Εγώ ξέρω πως φέρθηκα σωστά, από κει και πέρα, δεν ανέχομαι να πέφτω και θύμα εκμετάλευσης όταν σου έχω φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Και όσο δεν το εκτιμάς....
      Πιστεύω ότι είναι άσχημο συναίσθημα όταν "πέφτεις" έξω με ανθρώπους που εμπιστευόσουν τυφλά...

      Διαγραφή
    2. Η αχαριστία είναι το χειρότερο μου! Κι αυτό που λες-και-δεν-έχεις-εσύ-ζωή απαιτούν κιόλας να είσαι εσύ το στήριγμα τους! Εντάξει θα είσαι, και θα το κάνεις με χαρά, αλλά δε γίνεται να το απαιτούν λες κι είναι αυτονόητο. Την αγάπη και τη στήριξη την κερδίζεις, δεν είναι θέσφατο. Και φυσικά ό,τι δίνουν παίρνουν..

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς! Οπότε τώρα ας κάτσουν να τρώγονται μεταξύ τους... I'm done!

      Διαγραφή