Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Annie








Αυτές τις μέρες χάθηκα, μιας και πήγα μια βόλτα προς Θεσσαλονίκη μεριά. Ο λόγος ήταν (πέρα από το να δω την καλή μου φίλη Χ.) η παράσταση που πρωταγωνιστεί η προσωπική μου αδυναμία εδώ και 11-12 χρόνια, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, στο μιούζικαλ Annie.

Η υπόθεση  εκτυλίσσεται με ένα μικρό κοριτσάκι, σ’ ένα ορφανοτροφείο της Νέας Υόρκης του 1922, που το έχουν αφήσει εκεί οι γονείς του μαζί με ένα φυλακτό και ένα γράμμα που λέει πως όταν μπορέσουν θα επιστρέψουν να την πάρουν.
Η διευθύντρια του ορφανοτροφείου, όμως, η Μις Χάνιγκαν (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), είναι πολύ στριμμένη και σχεδόν μισεί την 11χρονη Άννυ.
Έρχονται Χριστούγεννα λοιπόν, και η γραμματέας του δισεκατομμυριούχου Όλιβερ Γουώρμπακς (Μιχάλης Χατζηγιάννης), η Γκρέυς Φάρελ (Κατερίνα Παπουτσάκη),επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι για να φιλοξενήσει στην έπαυλη του. Και αυτό το κοριτσάκι είναι η Άννυ (Άννα-Μαρία Κόρνια, Δανάη Βασιλοπούλου).
Ο αυστηρός Γουώρμπακς ευαισθητοποιείται από την γλυκιά προσωπικότητα της Άννυ και ζητά να την υιοθετήσει. Όμως η μικρή ηρωίδα πιστεύει ότι οι γονείς της ζουν και του ζητάει να τους ψάξει. Εκείνος αποφασίζει να δώσει μια γερή αμοιβή στους γονείς –αν εμφανιστούν- και από κει αρχίζουν τα προβλήματα. Η κακιά διευθύντρια οργανώνει μια σκευωρία με τον επίσης κακό αδελφό της, Ρούστερ (Αργύρης Αγγέλου) και την αδίστακτη φίλη του, Λίλυ (Ιωάννα Πηλιχού), που θέτουν σε κίνδυνο τη μικρή, αθώα Άννυ. Στο τέλος όλα βέβαια διορθώνονται, αφού πρόκειται για μιούζικαλ με το απόλυτο happy ending.

Οι ερμηνείες ήταν απίστευτες και το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο. Περίμενα πως και πως να παρακολουθήσω τη συγκεκριμένη παράσταση και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από ότι περίμενα.
Περιττό να αναφέρω πως την πρώτη φορά που βγήκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και την πρώτη φορά που τραγούδησε ανατρίχιασα ολόκληρη. Βέβαια, όταν έφτασε στο σημείο να τραγουδήσει την μπαλάντα για να κοιμίσει την μικρή Άννυ, ή τότε που θα την αποχωριζόταν, δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα και πριν καν το καταλάβω έσταζαν δάκρυα από τα μάτια μου.

Ένας από τους λόγους που είναι τόσο μεγάλη μου αδυναμία ο Μιχάλης, είναι ότι τα συναισθήματα που μου προκαλεί και κυρίως το δέος, δεν μου το έχει προκαλέσει άλλος τραγουδιστής.
Πραγματικά του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και όχι μόνο στον Μιχάλη αλλά και σε όλους του ηθοποιούς, γιατί μας προσέφεραν ένα εξαιρετικό θέαμα!
Όποιος έχει την ευκαιρία θα συνιστούσα να το παρακολουθήσει...

13 σχόλια:

  1. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ενώ εκτιμώ τη δουλειά που κάνουν με τη μεταφορά των ξένων μιούζικαλ στο ελληνικό θέατρο(όλοι οι συντελεστές δουλεύουν πολύ οργανωμένα και μεθοδικά), απεχθάνομαι να ακούω τα τραγούδια μεταφρασμένα. Είναι σαν να χάνουν όλο τους το νόημα. Θυμάμαι για παράδειγμα πέρσι με το Chicago ότι εκτίμησα μεν τα πλάνα που είδα σε διάφορα αφιερώματα, όμως δεν μου πήγαινε η καρδιά να ακούσω μεταφρασμένα εκείνα τα τραγούδια που έχω αγαπήσει τόσο στα αγγλικά.
    Θα προτιμούσα -απ' τη στιγμή που δε γίνεται το τραγουδιστικό μέρος που είναι η μισή παράσταση να γίνει στην αγγλική- να γραφτούν πρωτότυπα σενάρια για μιούζικαλ απευθείας στα ελληνικά(όπως για παράδειγμα το θα σε πάρω να φύγουμε που ήταν απόλυτα ελληνικό κι όχι μετάφρασμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως έχεις δίκιο...Αλλα η συγκεκριμένη παράσταση μου άρεσε πάρα πολύ. Μπορεί τα τραγούδια να ήταν αλλαγμένα αλλά απέδιδαν νόημα στην ιστορία του μιούζικαλ....

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως δύο από τα τραγούδια της παράστασης που είδα στην τηλεόραση με χάλασε πάρα πολύ που τα άκουσα με αυτούς τους στίχους..ειδικά το "tomorrow" που είναι απ' τα αγαπημένα μου τραγούδια σε μιούζικαλ.
      Σου λέω δε φταίνε οι συντελεστές της παράστασης, απλά εμένα μου κάθεται στραβά να ακούω αυτά τα τραγούδια μεταφρασμένα

      Διαγραφή
    3. Ντάξει δεν θα διαφωνήσω σε αυτό. Ξέρω πως είναι να τα ακούς έτσι ενώ τα έχεις συνηθίσει αλλιώς.
      Εγώ τολμώ να πω πως στο τέλος της παράστασης τραγουδούσα ότι μπορούσα να θυμηθώ από το συγκεκριμένο musical :P

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχαχαχα άτιμη κοινωνία! δεν μας δίνουν εισιτήρια να πάμε να τα δούμε από πρώτο χέρι στο Broadway :Ρ

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχαχαχαχα... Τι να πεις.... :P

      Διαγραφή
    6. ερασιτέχνες..μια δουλειά δεν ξέρουν να κάνουν σωστά σε αυτό το κράτος χαχαχαχα :ΡΡΡ

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχαχα...Να παραπονεθούμε :P
      Eγώ μπορώ να πάρω τον Μιχάλη μαζί μου; χαχαχαχα (η ώρα φταίει μην με παρεξηγείς :P )

      Διαγραφή
    8. χαχαχαχαχα πάρε όποιον θες(μόνο να ξέρεις ότι αν σχεδιάζεις να τον κρύψεις στη βαλίτσα, τώρα οι έλεγχοι στα αεροδρόμια μάλλον θα γίνουν αυστηρότεροι)! :Ρ
      η ώρα όντως είναι περίεργη.. :Ρ

      Διαγραφή
    9. Axaxaxaxaxaxaxa....Όχι δεν θα τον βάλω στην βαλίτσα...Μαζί μου θα τον πάρω...χαχαχχαχαχαχα...από το χέρι :P :P :P

      Διαγραφή
    10. χαχαχαχαχαχα ε τότε εντάξει σε κόβω, θα περάσεις τον έλεγχο :Ρ

      Διαγραφή
    11. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα....<3 Κομπλέ τότε :P

      Διαγραφή