Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μοναξιά



Κάποιος μού είπε πως όταν κάποιος σε παίρνει αγκαλιά για πάνω από 10 δευτερόλεπτα, η διάθεσή σου αυτομάτως φτιάχνει. Δύσκολο πράγμα  η μοναξιά. Βγαίνω βόλτες και συναντάω άτομα, δεν συναντάω πια ανθρώπους, μόνο μάσκες, σκιές, όπως θες πες το, δεν έχει σημασία. Σιωπηλοί, θλιμμένοι, ανέραστοι, κενοί, ψεύτικοι. Σημασία έχει πως όποτε συναντώ ανθρώπους, πέφτω στην αγκαλιά τους. Θα μπορούσα να βρίσκομαι εκεί ώρες, για την ασφάλεια της αγκαλιάς, για τη ζεστασιά της, για την ευχαρίστηση που σου προσφέρει αυτή. Ποιος ξέρει πόσο μου λείπει… Ποιος ξέρει γιατί…

Καχυποψία, εσωστρέφεια, αντικοινωνικότητα, αυτό γίναμε φοβούμενοι μην πληγωθούμε. Και τι καταφέραμε; Να ξυπνάμε και αντί να βλέπουμε στο διπλανό μαξιλάρι έναν άνθρωπο, έναν δικό μας άνθρωπο, να βλέπουμε τον τοίχο, τον τοίχο που μας χαρακτηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Χάνεσαι στην όψη του τοίχου, στο κενό του, τη σκληρότητά του που έχει βιώσει μαζί σου κάθε στιγμή, στιγμές χαράς, ηδονής, έρωτα και τώρα τίποτα. Κρατάς την αναπνοή σου για λίγο και φυσάς, μπας και φύγει αυτό το βάρος που κουβαλάς τόσο καιρό μέσα σου, μα πού να πάει, είναι κομμάτι σου πια…

Το βράδυ βγαίνεις στο μπαλκόνι έτσι στα κρυφά από τους γονείς σου να κάνεις ένα τσιγάρο να ηρεμήσεις και ύστερα μπαίνεις μέσα στο δωμάτιό σου με βαριά καρδιά αφού έχεις χαωθεί και ξαπλώνεις. Σβήνεις το φως και χάνεσαι στο σκοτάδι για λίγη ώρα και φοβάσαι μη δεις ξανά εκείνο το όνειρο που θες τόσο να φωνάξεις και δεν βγαίνει η φωνή. Ναι, σίγουρα αυτό είναι το χειρότερο, μέχρι να σε πάρει ο ύπνος ξανά.

4 σχόλια:

  1. Κάπου άκουσα ότι αυτή η επαφή, το ελαφρύ σφίξιμο, απελευθερώνει ορμόνες(ενδορφίνες, αν δεν κάνω λάθος) οι οποίες είναι υπεύθυνες γι' αυτή την άμεση αντίδραση στις αγκαλιές ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και εγώ το χω διαβάσει κάπου αυτό... Και είναι πολύ ομορφο. Να ξέρεις ότι όπου και αν προέλθει...Σημαίνει πολλά περισσότερα!

      Διαγραφή
    2. Και να ξέρεις ότι κι αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αγαπημένα σου πρόσωπα που πονούν, μπορείς τουλάχιστον να απελευθερώσεις στο σώμα τους ορμόνες που θα τους κάνουν καλό ;)

      Διαγραφή