Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το email ενός πατέρα για τον ομοφυλόφιλο γιο του



Το email του Ανδρέα Μαυρομιχάλη, κυκλοφόρησε λίγες ώρες αφότου ο γιος του Χάρης Μαυρομιχάλης, ο καταξιωμένος Κύπριος σκηνοθέτης, πόσταρε στο Facebook ένα βίντεο, με την Whoopi Goldberg να στέλνει το δικό της μήνυμα προς την ΛΟΑΤ κοινότητα της Κύπρου. Αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που της πήρε για τους σκοπούς ενός ντοκιμαντέρ που κάνει μαζί με την Ολυμπία Δουκάκη, ενώ λίγο αργότερα έστειλε και η ίδια η Ολυμπία Δουκάκη το δικό της μήνυμα. Με αφορμή τις αντιδράσεις για το επικείμενο Pride, στις 31 Μαΐου, πολλοί πια δηλώνουν την υποστήριξή τους στην ΛΟΑΤ κοινότητα, και μιλούν ανοιχτά για την σεξουαλική τους ταυτότητα, και την ανάγκη αποδοχής της ανθρώπινης ποικιλότητας. Ακολουθεί το αυτούσιο μήνυμα του Ανδρέα Μαυρομιχάλη:

 «Θα ήθελα να πω σε όλους ότι ο γιος μου Χάρης είναι ομοφυλόφιλος και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτόν, διότι πέραν των ταλέντων που τον διακρίνουν, τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, την μεγάλη και γιομάτη αγάπη καρδιά του για όλους, οπωσδήποτε δεν είναι άρρωστος, δεν είναι παιδόφιλος και δεν αντιμετωπίζει τη ζωή σύμφωνα με τις σεξουαλικές του ορέξεις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη που, παρ' όλες τις αντιδράσεις, έθεσε υπό την αιγίδα του το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που διοργανώνεται στην Κύπρο. Ταυτοχρόνως θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να εκδηλώσει την συμπαράσταση του σε χιλιάδες παρεξηγημένους συμπατριώτες μας και εκατομμύρια συνανθρώπων μας που μεσαιωνικές αντιλήψεις τους σπρώχνουν στην δυστυχία, στην μιζέρια, στην καταφρόνηση και πολλές φορές στην αυτοκτονία. Πάνω από όλα ας κάνουμε αυτό που πιστεύουμε εμείς ότι είναι ορθό και όχι αυτό που μας λεν οι οποιοιδήποτε άλλοι, που ίσως να μην τρώνε μήλα γιατί είναι απαγορευμένος καρπός. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το Σάββατο, 31 Μαΐου με την Πορεία Υπερηφάνειας η οποία θα ξεκινήσει στις 17.00 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στο Δημοτικό Κήπο της πρωτεύουσας όπου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις μέχρι αργά το βράδυ. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε».

Πηγή: www.lifo.gr

8 σχόλια:

  1. Το διάβασα από το κινητό μου προχθές το βράδυ, αλλά δεν μπορούσα να σχολιάσω...πραγματικά πολύ όμορφο και πολύ συγκινητικό..πολύ χαίρομαι όταν οι γονείς στηρίζουν τα παιδιά τους σε ό,τι κι αν επιλέξουν... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και εγώ. Και έτσι πρέπει. Οι γονείς πρέπει να αγαπούν τα παιδιά τους πέρα από τις επιλογές τους ιδίως σε τέτοια θέματα.
      Όπως είχα διαβάσει κάπου αλλού που έλεγε: "Θα ήμουν αποτυχημένος γονιός αν το παιδί μου ήταν ομοφυλόφιλος"
      Και απαντούσε κάποιος από κάτω: "Αν δεν μπορείς να αποδεχθείς το παιδί σου γι' αυτό που είναι, τότε είσαι αποτυχημένος γονιός".
      Αυτό το θέμα γενικότερα το υποστηρίζω πολύ & δεν είναι λίγες οι φορές που με έχουν αποκαλέσει λεσβία, λες και είναι κάτι προσβλητικό. Και αυτό γιατί υποστηρίζω τα δικαιώματά των ανθρώπων αυτών που στο κάτω κάτω μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, που τους τα στερεί αυτή η κοινωνία.

      Διαγραφή
    2. Αυτός που απάντησε είχε απόλυτο δίκιο!!!
      Έχεις απόλυτο δίκιο..Από τη στιγμή που ξέρουμε τι είμαστε και τι δεν είμαστε, αρκεί..άσε τον κόσμο να λέει...χίλιες φορές να με θεωρούν ομοφυλόφιλη, παρά να γίνω κι εγώ μια από εκείνους τους συντηρητικούς που φέρονται έτσι σε κοινωνικές ομάδες διαφορετικές από αυτούς(έχω ζήσει το κουλό να ανέβει κατατακτήριος φοιτητής της σχολής μας σε ελεύθερη ομιλία στη συνέλευση του τμήματος και να κατηγορήσει ευθέως τον συμφοιτητή μου τον Σουλεϊμάν ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει στη συνέλευση επειδή είναι, λέει, τούρκος! στο παρευξείνιο τμήμα, που μια από τις κατευθύνσεις είναι η τουρκική, να απευθύνεται αυτή η κατηγορία σε έλληνα μουσουλμάνο, που έχει υπηρετήσει στο στρατό στην ελλάδα, που όλη του τη ζωή την έχει περάσει σε αυτή τη χώρα, που στο λόγο που εκφέρει όχι μόνο μιλάει άπταιστα ελληνικά, αλλά χρησιμοποιεί και αρχαιοελληνικές φράσεις!!!)..

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς. Προτιμώ να θεωρηθώ οτιδήποτε εκτός από ρατσίστρια (και φασιστας :P ) .
      Αν είναι δυνατόν. Εκεί το χάνουμε τελείως το νόημα. Πολλές φορές αυτοί που φωνάζουμε ότι δεν είναι Έλληνες ξέρουν περισσότερα για την Ελλάδα από ότι εμείς σα λαός. Μιλάνε καλύτερα την ελληνική γλώσσα, ξέρουν καλύτερα την Ελληνική ιστορία & έρχονται στην Ελλάδα και απαγγέλουν κομμάτια του Ομήρου στα Αρχαία Ελληνικά και εμείς τους κοιτάμε με γουρλωμένα μάτια.

      Διαγραφή
    4. Κι εγώ προτιμώ να με πουν ό,τι θέλουν εκτός από ρατσίστρια ή φασίστα! δεν αρνούμαι ότι καμιά φορά σαν άνθρωπος μπορεί να κάνω κάποιο σχόλιο λίγο πιο "κακιασμένο" αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα δεχτώ να μπω στο ίδιο σακί με τους ρατσιστές!

      Είδα και τον Κασιδιάρη..μοιάζει με Αιγύπτιο και νομίζει ότι ανήκει στην άρια φυλή! :Ρ

      ναι ρε συ, δεν είναι λίγοι οι ξένοι που γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό καλύτερα κι απ' τους Έλληνες..εδώ έχω δει στο Χαρβαρντ ειδίκευση κλασικών σπουδών που διδάσκονται λατινικά και αρχαία ελληνικά!
      δεν είναι να τραβάς μετά τα μαλλιά σου;

      Διαγραφή
    5. Ντάξει αυτά τα ελαφρώς κακιασμένα σχολιάκια κάποια στιγμή όλοι μας θα τα κάνουμε. Αλλά δεν μας κάνει ρατσιστές.
      Ντάξει μην πω γι' αυτόν.... χαχαχαχαχ
      Ακριβώς....Στην επίδαυρο που έχει τύχει να πάω ήταν εκεί και απήγγελναν απέξω κομμάτια αρχαίων ελληνικών τραγωδιων και όχι μόνο....

      Διαγραφή
    6. Εντάξει, είναι στη φύση του ανθρώπου καμιά φορά να γίνεται και λίγο κακούλης..έχει διαφορά όμως η εκφορά των σχολίων. Αν πεις και κάτι παραπάνω, καλοπροαίρετα όμως, δεν σε καθιστά και ρατσιστή...

      Ρε συ δεν υπάρχουν οι άνθρωποι! Εδώ υπάρχουν Αθηναίοι που δεν έχουν πάει ούτε μια φορά στον Παρθενώνα κι εγώ που έχω πάει 2 φορές στεναχωριέμαι που δεν πρόλαβα να επισκεφτώ το νέο μουσείο της Ακρόπολης...τι να πεις
      Εγώ πάντως λέω να πάω να σπουδάσω στο Χάρβαρντ κλασικές σπουδές, να λέω ότι είμαι και απόφοιτος Χάρβαρντ :Ρ

      Διαγραφή
    7. Καλά ναι σίγουρα...Εννοείται αυτό! ¨Εχει τεράστια διαφορά!

      Ισχύει αυτό... Εγώ από την πρώτη φορά που πήγα Αθήνα στην αδερφή μου επισκέπτηκα το μουσείο γιατί ένιωθα ντροπή να μην έχω πάει ενώ έχω την ευκαιρία!
      Χαχαχα..Στο εύχομαι καλούλαα! <3

      Διαγραφή